Let op: doe uw aanvraag compensatie transitievergoeding vóór 1 oktober

Let op: doe uw aanvraag compensatie transitievergoeding vóór 1 oktober Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De deadline voor het aanvragen van de regeling compensatie transitievergoeding komt rap dichterbij. Aanvragen die later worden ingediend dan 30 september worden niet in behandeling genomen. Wanneer heeft u als werkgever recht op deze compensatie?

Een werkgever kan de compensatie transitievergoeding aanvragen indien er een medewerker wordt ontslagen die al langer dan twee jaar ziek is. Voor alle gevallen tussen 1 juli 2015 en 1 april 2020 kunt u deze aanvraag tot uiterlijk 1 oktober indienen. Dit kan via de website van het UWV.

Een medewerker heeft recht op een transitievergoeding als hij ontslagen wordt doordat hij door ziekte zijn werk niet meer kan doen. De manier waarop de overeenkomst wordt beëindigd, is hierbij niet van belang.

Als u als werkgever een aanvraag wil indienen, vergeet dan niet om alle relevante documenten voor de werknemer te bewaren. Denk hierbij aan de personeels- en financiële documenten, maar ook de ontslagvergunning of beëindigingsovereenkomst.

De aanvraag verloopt via het UWV, waar u door middel van eHerkenning kunt inloggen op het werkgeversportaal.

Vragen? Voor vragen over de regeling compensatie transitievergoeding kunt rechtsreeks contact opnemen met FHI-partner Lexsigma Advocaten (020 8940700). Vraag naar Lara Smeets. Of stuur een e-mail naar Corona-arbeidsrecht@fhi.nl.