Licht tot waar het moet

Licht tot waar het moet Door: Panasonic Industry

Onze klant LUMINAID aan het woord

Geen project is hetzelfde voor LUMINAID, gevestigd in het Brabantse Oud Gastel en specialist in lijnverlichtingssystemen. Wel zo prettig dus, om dan zelf alles in huis te hebben. LUMINAID berekent, engineert en produceert. En verzorgt daarna voor klanten ook de levering, montage en integratie van de lichtlijnen, waarmee zowel de elektronica als mechanica direct in elkaar wordt geklikt.

Licht tot waar het moet

Met zo’n totaalconcept ontstaat ruimte voor meer efficiency. Voor besparingen, en verduurzaming bovendien. Zo ook bij de klant in de retail, die LUMINAID inschakelde voor de verlichting in het nog te bouwen warehouse. Uitdagend was dat wel, met stellingen op meerdere verdiepingen en op elk van die verdiepingen volop paden die elkaar kruisen. In zoveel korte, smalle en lage gangen: hoe richt je daar de verlichting optimaal in? Zodat, wanneer er iemand is, alleen in die ene kleine gang het licht aangaat – en nergens anders?

Tot op een halve meter nauwkeurig

De oplossing zat ‘m in een afgemeten bewegingsdetectie aan beide kanten van een gang. Strak afgesteld, tot op telkens een halve meter nauwkeurig. LUMINAID dacht er al over na om zelf de benodigde toepassing te ontwikkelen, totdat het uitkwam bij de sensoren van Panasonic. Een betrouwbare functionaliteit speelde daarbij zeker mee, al bleek al snel dat gaandeweg het traject maatwerk nodig was. Benieuwd waartoe die samenwerking met kennisdeling over en weer leidde? En van welke oplossing de eindklant inmiddels profiteert? Lees de special over LUMINAID en ontdek hoe in het nieuwe warehouse het licht precies reikt tot waar dat moet.

Veel leesplezier!

Team Panasonic Industry

 

Ps; benieuwd naar onze andere klantspecials? Neem dan een kijkje op onze website: Klantspecials | Panasonic Industry Europe GmbH