Megger MPAC128 akoestische camera

Megger MPAC128 akoestische camera Door: EURO-INDEX b.v.

De Megger MPAC128 is een handzame camera die in staat is om lekken in perslucht-, gas- en vacuümsystemen zichtbaar te maken op een groot display. Het toestel kan tevens worden toegepast voor het zichtbaar maken van deelontladingen in stroomverdeelinrichtingen en hoogspanningsapparatuur. 

De MPAC128 is voorzien van een array met 128 microfoons. Deze neemt op een afstand tot 120 meter het specifieke geluid van een lek of deelontlading waar, en stelt de exacte richting hiervan vast door meting van de tijdsvertraging van dit geluid tussen de verschillende microfoons. Naast de array is een camera gericht op het gebied dat wordt geïnspecteerd. De locatie van het lek of de deelontlading wordt vervolgens op de juiste plaats met kleuren weergegeven over het visuele beeld. Met de focusfunctie kunnen storende geluiden en ruis worden geëlimineerd. 

Met een stevige aluminium behuizing en beschermingsklasse IP54 is dit instrument inzetbaar in vrijwel alle omstandigheden. Om het instrument te bedienen hoeven slecht 2 parameters te worden ingesteld, namelijk het frequentiebereik en het dynamische bereik. De MPAC128 is in staat zowel stilstaande beelden als video op te slaan. Met de bijgeleverde software kunnen de resultaten worden geanalyseerd, gearchiveerd en gerapporteerd. Er is een ook een ATEX gecertificeerde versie van de MPAC128 verkrijgbaar, die geschikt is voor het verrichten van metingen in Zone 2.

Klik hier voor meer informatie over de Megger MPAC128