Meld u aan voor Labtours bij QuTech

Meld u aan voor Labtours bij QuTech Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Het programma van het RF Technology event zit vol met high-tech kennis over quantum computing, qubits, quantum hardware en hoogfrequente technologie. De expertise en de deskundigheid zijn zeker online te beleven, maar een fysieke rondleiding langs de diverse laboratoria bij QuTech wil je natuurlijk fysiek meemaken. Dit is een voorrecht van de bezoekers aan het RF Technology event. U kunt naar het Steele lab, het lab van de microwave group, het QuTech institute lab en de spin-offs QBlox en Delft Circuits.

Bij het Steele lab is het onderzoek gericht op het gebruik van microgolffotonen die zijn gevangen in supergeleidende circuits om mechanische resonatoren in het kwantumregime te onderzoeken en te controleren. Om dit te doen wordt optomechanica gebruikt. Dat is een techniek waarbij men licht dat in een holte is opgesloten kan gebruiken om de beweging van een mechanische resonator op kwantumniveau te onderzoeken en te regelen.

Focus in de rondleiding: “Cooling radio waves to their quantum ground state”

In de Electronics Group van de Faculteit Elektrotechniek van de TU Delft, is uitgebreide hoogfrequente apparatuur beschikbaar om de verschillende millimetergolfontwerp activiteiten met de TU Delft-onderzoeksgroepen te ondersteunen. Typische frequentiebanden die van belang zijn, zijn gecentreerd rond 60 GHz (hogesnelheidscommunicatie) en 77 GHz / 94 GHz (radar), maar karakteriseringsapparatuur is beschikbaar tot 325 GHz.

Focus bij het Microwave group lab: “mm-wave laboratories for device and system characterization”

Daarnaast zijn er rondleidingen bij het QuTech institute lab en spin-offs. De missie van Delft Circuits is om klanten te ondersteunen bij het realiseren van kwantumtechnologieën door middel van speciale kwantumhardware. QBlox overwint uitdagingen door controlestapels te bouwen die ongeëvenaarde ruisprestaties, een willekeurige controlestroom met lage latentie en een schaalbaarheid tot 100 s aan qubits combineren.

Meld u hier aan voor een bezoek aan het RF Technology event 2022. Het volledige programma kunt u hier vinden.