Naam E&A-gadget bekend: HexaGlow

Naam E&A-gadget bekend: HexaGlow Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De nieuwe naam van de beursgadget, een interactieve onderzetter die oplicht bij beweging, is bekend. Na een peiling op LinkedIn kwam ‘HexaGlow’ als winnaar uit de bus. Het eerste deel van de naam verwijst naar de zespuntige vorm van de gadget, ook wel bekend als ‘hexagoon’. Het Engelse woord ‘glow’ (gloed) is een kwinkslag naar de ledlampjes die aangaan zodra iemand een beker of glas op de onderzetter plaatst.

De gadget is sinds jaar en dag een belangrijke publiekstrekker voor de beurs. Er zijn zelfs ‘fans’ die speciaal naar Utrecht reizen om een exemplaar te bemachtigen. De HexaGlow is exclusief voor E&A ontworpen en wordt alleen tijdens deze editie van de beurs uitgereikt. Bezoekers mogen de onderdelen zelf verzamelen en in elkaar zetten bij de deelnemende exposanten. Dit is niet alleen leuk om te doen, maar het creëert ook een unieke kans om inzicht te krijgen in de technologie achter de gadget.

Traditiegetrouw wordt de beursgadget bedacht en ontwikkeld door de exposanten. Ideetron is dit jaar het ‘brein’ achter de ludieke onderzetter en verantwoordelijk voor het design en de ontwikkeling. Eurocircuits produceert de prototypes en printplaten. A1 Electronics bestukt een deel van de PCB’s voor aanvang van de beurs en de rest tijdens de beurs op de Live Productielijn. Zestien exposanten sponsoren het project waardoor de gadgets gratis zijn voor bezoekers.

Let op: er zijn maar 1500 exemplaren beschikbaar, dus schrijf je snel in voor de beurs om kans te maken op de HexaGlow.

Sponsoren Gadgetproject: