Nederlandse inflatiecijfer fors hoger dan geldontwaarding in de eurozone

Nederlandse inflatiecijfer fors hoger dan geldontwaarding in de eurozone Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • Het RIVM meldt woensdag 41.481 nieuwe positieve coronatests. Dat zijn er zo’n 7000 meer dan dinsdag en iets meer dan het laatste weekgemiddelde.
  • In de eurozone bedroeg de gemiddelde inflatie in januari 5,1 procent. Met een inflatiecijfer van 7,6 procent zit Nederland daar ver boven. Dat meldt Eurostat.
  • Volkswagen bevestigt dat het vergevorderde gesprekken heeft gevoerd met grootaandeelhouder Porsche SE om dochterbedrijf Porsche naar de beurs te brengen. Analisten denken dat het winstgevende Porsche tussen de 85 en 100 miljard euro zou opbrengen, schrijft NRC.
  • De Duitse gasvoorziening is niet in gevaar als gevolg van het besluit om Nord Stream 2 voorlopig geen goedkeuring te geven. Dat stelde de Duitse minister van Economische Zaken Robert Habeck op de radiozender Deutschlandfunk.
  • De kans bestaat dat verzekeraars geen schades als gevolg van weersomstandigheden zullen vergoeden, zo waarschuwt topman Jos Baeten van verzekeraar ASR in een interview met RTL Nieuws. Baeten pleit voor versnelde CO2-reducties om de klimaatverandering te beperken.