Nieuw: mini-training Element Analyse

Nieuw: mini-training Element Analyse Door: FHI federatie van technologiebranches

Er is een overvloed aan methodes en technieken die kunnen worden gebruikt voor elementanalyse. Het kiezen van de meest geschikte techniek die past bij de specifieke analytische vereisten, is een lastige opgave. Tijdens de beurs organiseren we een half daagse training waarbij we dieper ingaan op keuzes die leiden tot een optimaal resultaat.

Denk hierbij aan monstervoorbewerking, zoals microwavedestructie, opwerkingstechnieken, chemicaliën en het vermijden/voorkomen van matrix-invloeden. Daarna komt de keuze welke analysetechnieken (AAS, ICP-OES/MS, XRF, SEM-EDX) gebruikt moet worden. Tijdens de mini-training worden de voor- en nadelen van deze verschillende technieken belicht.

Tot slot krijgt u de gelegenheid om vragen te stellen en een eigen case voor te leggen aan de experts. Heeft u een case die u graag zou willen bespreken tijdens deze training? Stuur deze dan naar laboratoriumtechnologie@fhi.nl, zo kunnen de trainers deze doornemen en voorbereiden. Het complete trainingprogramma vindt u op de website.

Dit project is een samenwerking van Beun de Ronde, JEOL en PerkinElmer.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor laboranten en labmanagers

Wanneer?

De training wordt gegeven op donderdag 29 september tussen 13.00 en 16.00 uur.

Kosten en inschrijven

De kosten voor deelname aan deze mini-training bedragen € 50,- incl. BTW. U ontvangt na afloop een certificaat van deelname. Indien u op de betreffende datum niet aanwezig kunt zijn, mag u een collega naar de training laten gaan. Om de training een interactief karakter te laten behouden, is het maximale aantal deelnemers 25 personen.

U kunt zich aanmelden voor deze mini-training via de registatie voor de beurs. Mocht de training vol zijn, dan wordt u op een wachtlijst geplaatst.