Binnen de branche Industriële Elektronica zijn twee belangrijke wissels. Hans Zijlstra volgt Dirk Stans op als voorzitter van onze branche. Melvin Brink neemt per 1 augustus het stokje over van Marc Berkouwer als branchemanager IE. Hoog tijd voor een update!

Hans is al jaren vicevoorzitter van de branche, dus het kwam voor niemand als een verrassing dat hij werd voorgedragen als Dirks opvolger. Ruim 25 jaar geleden bezocht hij voor eerst een FHI-bijeenkomst en de sfeer sprak hem direct aan.

“FHI is van de leden en voor de leden. Daar werd ik door gegrepen toen ik voor het eerst het kantoor binnenliep. Het is een heel andere dynamiek dan bij een commerciële beursorganisatie. Je spreekt mensen waar je normaal gesproken geen contact mee hebt, omdat ze bijvoorbeeld bij de concurrent werken. Dat levert vaak verrassende inzichten op.”

We stelden Hans vijf korte vragen over zijn visie en plannen voor onze branche.

Lees hier het complete interview met Hans Zijlstra

Nieuwe branchemanager
Iets onverwachter is de wisseling van de positie van branchemanager. De huidige manager, Marc Berkouwer, vierde onlangs nog zijn 10-jarig jubileum bij FHI waarbij hij opklom van projectmanager beurzen naar senior projectmanager en uiteindelijk branchemanager Industriële Elektronica. Bij Wortell in Lijnden gaat hij aan de slag als projectmanager IT. Hoe kijkt hij terug op de afgelopen 10 jaar?

“Ik kijk terug op een plezierige en leerzame periode bij FHI, vol mooie momenten en uitdagingen. In de eerste vijf jaar heb ik elk jaar een E&A- of WoTS-beurs georganiseerd. Als de deuren opengingen en de bezoekers enthousiast binnenstormden, was dit de jarenlange organisatie meer dan waard. De afgelopen vijf jaar had ik als branchemanager veel contact met de leden van Industriële Elektronica voor beurzen, events, clusters en andere FHI-diensten. Hierdoor ontstonden waardevolle relaties en samen hebben we veel mooie activiteiten georganiseerd. Hiervoor wil ik jullie enorm bedanken!”

Melvin Brink is de opvolger van Marc. Voor velen is de sportieve Apeldoorner een bekend gezicht binnen de branche. Bij alle activiteiten van IE zie je hem wel ergens opduiken – al dan niet vergezeld van een camera. Als (senior) projectmanager was Melvin de afgelopen vijf jaar eindverantwoordelijk voor drie events, drie clusters en een secretariaat. Daarnaast organiseerde hij meerdere projecten tijdens de beurzen WoTS en E&A, waaronder het populaire gadgetproject.

Achter de schermen leverde Melvin input aan voor de branchestrategie en werkte hij nauw samen met Marc. “Ik wil me de komende tijd richten op de weg die we al ingeslagen zijn. Daar wil ik mee verder gaan, mede omdat ik heb meegewerkt aan de ontwikkeling van dat plan,” vertelt Melvin. “Het operationele deel van mijn werk wordt overgenomen door mijn collega’s Rik en Miranda. Ik heb er zin in!”

Binnenkort stellen we Melvin uitgebreid aan je voor.

Wil je Marc, Melvin en Hans persoonlijk feliciteren? Laat je reactie achter op LinkedIn.

en_GBEnglish (UK)