Van de voorzitter

Beste leden, we zijn halverwege 2023 en de impact en omvang van de energietransitie wordt steeds helderder voor de electriciteitsvoorziening, zoals bleek tijdens het Access tot Energy Dialogue in Arnhem. 

De noodzakelijk opschaling en bijbehorende vraag naar technici zorgt voor een grote uitdaging. Het bestuur onderzoekt hoe wij als vereniging EMVT hierin een actieve(re) rol kunnen spelen. Verder is er onze nieuwe website en gaat Kwx verder onder een nieuwe naam. Een goede en zonnige zomerperiode gewenst.

 

Terugblik bezoek Belpa

In het mooie en zonnige Harderwijk zijn we op woensdagmiddag 31 mei 2023 zeer gastvrij ontvangen door onze gastheer Henk Barten, namens Belpa. Na opening van de ledenbijeenkomst heeft Henk het bedrijf nader toegelicht aan de hand van een presentatie.

Lees meer …..

 

Power Electronics & Energy Storage event

Op dinsdag 27 juni vindt het Power Electronics & Energy Storage event plaats in 1931 Congrescentrum te ‘s-Hertogenbosch.

Ook dit jaar wordt de combinatie met het Energy Storage event gemaakt. Vermogenselektronica en energieopslag kennen veel raakvlakken en zijn veelal onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo profiteer je tijdens de gecombineerde editie van de aanwezige vakkennis op het gebied van zowel vermogenselektronica als energieopslag. Via deze link kunt u het programma bekijken en u aanmelden voor een gratis bezoek.

 

Vernieuwde website EMVT-vereniging

De website van de EMVT-vereniging is vernieuwd en overgezet naar de FHI-omgeving. Hierdoor draait de website nu mee op het platform van FHI en is de vindbaarheid een stuk beter.

Lees meer …..

 

Access to Energy Dialogue

Donderdag 1 juni was het “Access tot Energy Dialogue” event in de Eusebiuskerk in Arnhem. Aan een groot aantal tafels op Arnhems Buiten en Industrie Kleefse Waard werd door energie-experts gediscussieerd

Lees meer …..

 

 

Defensie Materiaal Organisatie heet voortaan Commando Materieel en IT

De Defensie Materieel Organisatie (DMO) heeft een nieuwe naam. De organisatie heet sinds 25 april 2023 Commando Materieel en IT (Commit).

Lees meer …….

 

Overname KwX

Recent is KWx B.V. overgenomen door het Zwitserse Astrol Electronic AG; een toonaangevende ontwikkelaar en fabrikant van solid-state pulsed power switches.

Met dit Zwitserse bedrijf werkt KWx al jarenlang succesvol samen, met name op het gebied van de ontwikkeling van solid-state DC breakers voor de maritieme industrie.

Lees meer …..

 

Overzicht activiteiten 2022/2023:

27 juni: Energy Storage/Power Electronics event, 1931 Den Bosch
6 oktober: Lunchsessie, digitaal
29 november: Algemene Ledenvergadering, locatie nader te bepalen

 

Wij ontvangen graag uw input voor de nieuwsbrief:

Het is een nieuwsbrief voor-en-door leden!

 

en_GBEnglish (UK)