Ondernemers krijgen extra uitstel voor betalen van belasting

Ondernemers krijgen extra uitstel voor betalen van belasting Door: FHI

Ondernemers krijgen nog een half jaar langer belastinguitstel. Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën heeft dit aangekondigd naar aanleiding van de extra coronamaatregelen die maandag 28 september zijn aangekondigd. Eerder al kondigde het kabinet  uitstel aan.

Ondernemers krijgen niet alleen een jaar langer de tijd met het betalen van belasting, ook mogen ze later beginnen met het betalen daarvan. In eerste instantie zou er vanaf januari 2021 gestart moeten worden met afbetalen, maar deze startdatum is verschoven naar 1 juli 2021.

Vanaf deze datum krijgen ondernemers drie jaar de tijd om de achterstallige belasting alsnog te voldoen. Deze termijn is ook met een extra jaar verlengd. Daarnaast hoeven ondernemers ook in het eerste half jaar van terugbetaling geen rente te betalen. Tevens is de invorderingsrente tot het einde van dit jaar op bijna nul geplaatst.

Volgens de Staatssecretaris worden met deze maatregel nog eens 200.000 ondernemers geholpen en waarmee hopelijk minder bedrijven omvallen terwijl de Belastingdienst ook nog het geld ontvangt. Op dit moment maken 250.000 ondernemers gebruik van de mogelijkheid tot belastinguitstel.

Meer weten hierover of uitstel van betaling aanvragen? Dit kan via de Belastingdienst.