Onderwijs en WoTS

Onderwijs en WoTS Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Het belang van goed technisch onderwijs is groot en moet alleen maar groter worden. Zowel in de huidige arbeidsmarkt als in de komende jaren is er een sterke behoefte aan krachtige professionals.

Paul Petersen FHI
Paul Petersen Directeur FHI

Voor de World of Technology & Science organiseerde FHI met exposanten speciale projecten op de eerste beursdag, om ook juist meer aandacht aan het technische onderwijs te geven. Dat zorgde voor een grote opkomst van studenten (en scholieren) op de dinsdag, maar ook door de hele week heen waren er meer studenten dan bij de vorige WoTS aanwezig.

Die opkomst is natuurlijk positief, maar het leverde ook negatieve aspecten op. Wij kregen zowel klachten van exposanten, die rauzende studenten over hun stands zagen stormen, als begeleiders die bij ons klaagden over negatieve exposanten.

De klacht van de exposanten kregen wij van heel veel bronnen binnen en dat ging vanzelfsprekend niet over alle studentengroepen. Het kwam bij onze leden over als een zwerm, die structureel samenwerkte om zaken van de stands te pakken. Een ballon die FHI gebruikte om deelnemers aan een specifieke tour herkenbaar te laten zijn, moest bij een groep studenten worden teruggepakt.

Tegelijkertijd kan niet alles over één kam gescheerd worden. Als studenten sowieso geweigerd worden op de stands, dan doen we ook de goede groepen tekort en dat is in mijn beleving nog altijd de meerderheid.

Volgens mij is een goede overeenstemming tussen de medewerkers, klanten en partners van de toekomst van belang en dat begrijpt iedereen. Hoe kan de minderheid hierin meegenomen worden? Dat is een vraag, die ik niet zo snel kan beantwoorden.

Ik sta open voor suggesties. Als u mogelijkheden ziet, die wij bij de organisatie van een beurs over het hoofd zien, dan horen wij die heel graag. U kunt nieuwe mogelijkheden naar mij mailen: p.petersen@fhi.nl.