Tijdens PROFIdag 2024 ontdek je de nieuwste trends op het gebied van PROFIBUS, PROFINET en IO-Link. Het programma biedt diverse lezingen, workshops en praktijkvoorbeelden. Rien Broekkamp, Manager Software Engineering bij Powerspex, is één van de sprekers en vertelt waarom hij op de PROFIdag staat.

Powerspex

Powerspex, met vestigingen in Hengelo (OV) en Veenendaal, is een systeemintegrator die met name actief in de energiesector. “Wij zijn van alle markten thuis: Electrical & Instrumentation (E&I)-engineering, software engineering, paneelbouw, montage en trainingssimulatoren, alles rondom procesautomatiseringsoplossingen,” zegt Rien trots. “Powerspex bestaat nu 28 jaar en heeft circa 140 medewerkers, waarvan 22 software-engineers.”  Powerspex geeft op de PROFIdag de lezing Ethernet Advanced Physical Layer (APL)-project wat door hen is toegepast, als eerste project in Nederland.

APL in de praktijk

“Wij doen veel Siemens automatiseringsprojecten,” zegt Rien “Zowel in de Factory Automation (S7-1500) als in de Process Automation (PCS7). “Voor Veolia Sarpi in Almelo hebben wij een project uitgevoerd, waarbij APL-transmitters zijn toegepast. Eén van onze taken was het leveren en programmeren van een Siemens PCS7-systeem. Dit was het eerste project in Nederland waarbij APL is toegepast. APL werkt als  ‘plug and play’. De transmitters verzamelen enorm veel data en het is bijna onmogelijk om het verkeerd aan te sluiten.”

Wat verwacht Powerspex van PROFIdag?

Zowel exposanten als bezoekers komen met een bepaalde verwachting naar de PROFIdag. Rien: “In eerste instantie vinden we het vooral leuk om over onze ervaringen met APL in dit project te vertellen. Daarnaast staan we altijd open om contacten te leggen met andere techneuten. Onze kracht en meerwaarde ligt in proceskennis in energiesystemen in energie gerelateerde sectoren. Dit zijn 24/7-systemen, de continue procesindustrie. Hierin zoeken wij partners om mee samen te werken en wij zien PROFIdag als een uitgelezen kans hiervoor. We komen op de PROFIdag graag in contact met bedrijven die vraagstukken hebben rondom procesautomatisering.”

Wil je meer weten? Meld je aan voor de PROFIdag. En kom 19 november naar De Basiliek in Veenendaal.

FHI, federatie van technologiebranches
en_GBEnglish (UK)