Power Electronics & Energy Storage event barst los op 14 juni

Power Electronics & Energy Storage event barst los op 14 juni Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Over bijna twee weken barst het Power Electronics & Energy storage event los in Congrescentrum 1931 in Den Bosch. De voorbereidingen zijn in volle gang en de bezoekersaantallen lopen gestaag op. We hebben dit jaar een extra gevarieerd programma met maar liefst 27 presentaties, waaronder twee plenaire sprekers, en 33 stands.

Chief engineer Hidde de Bos van Delft Hyperloop opent het event met een lezing over een van de meest spectaculaire uitvindingen van dit decennium: de hyperloop. Deze magnetische zweeftrein heeft de potentie om met 1000 km per uur door een vacuümbuis te ‘zweven’. Hierdoor zal het in de toekomst mogelijk zal zijn om binnen een half uur van Amsterdam naar Parijs te reizen. Deze presentatie wilt u niet missen!

Na de openingslezing kunt u kiezen uit 4 tracks met in totaal 25 inspirerende lezingen. De dag wordt afgesloten door ingenieurs Nico Baars en Usman Hassan van Strukton Power. Zij werken aan de eerste elektrisch aangedreven locomotief met batterij in Nederland voor spoorwegonderhoud. De duurzame locomotief trekt zowel nationaal als internationaal de aandacht en zal naar verwachting aan het eind van het jaar over de sporen rijden.  

Na afloop van de lezing van Strukton bent u van harte welkom op de netwerkborrel op het exposantenplein. De toegang tot het event is kosteloos, maar u dient zich wel van tevoren aan te melden via de website.