Praktische benaderingen in het dagelijkse werk met EMI

Praktische benaderingen in het dagelijkse werk met EMI Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Elk modulair elektronisch apparaat, van een compleet vliegtuig tot een mobiele telefoon, moet voldoen aan EMC-eisen voor het complete apparaat, zelfs als alle afzonderlijke modules aan de eisen voldoen. Voor het enorme scala aan soorten modulaire apparaten zijn EMC-testen vereist.

Een emissietest meet de hoeveelheid elektromagnetische ruis die door een apparaat bij normaal gebruik wordt voortgebracht. Het doel van deze tests is ervoor te zorgen dat de emissie van het apparaat onder de vastgestelde grenswaarden van het apparaat ligt. Dit biedt een redelijke zekerheid dat het toestel geen schadelijke interferentie zal veroorzaken voor andere toestellen die binnen zijn werkgebied opereren.

Het opvangen van het klokfrequentiesignaal van een processor is een gemakkelijke taak. Het evalueren van interferenties met een gepulseerd of transiënt karakter is een veel grotere uitdaging.

Christian Reimer van Rohde & Schwarz neemt u in zijn presentatie mee in een aantal eye-openers voor uw dagelijkse werk met EMI!

Wilt u deze lezing bijwonen? Registreer u kosteloos voor een bezoek aan het EMC-ESD event 2021.