VNO-NCW en MKB-Nederland: 'Nu aan de slag en uitvoeren'

Werken moet meer gaan lonen, de regeldruk wordt aangepakt en er komen geen nieuwe algemene lastenverzwaringen voor ondernemers. De eerste Miljoenennota van het kabinet Schoof komt op een aantal terreinen tegemoet aan de zorgen van bedrijven, concluderen VNO-NCW en MKB-Nederland. Minpunten zijn onder meer de btw-verhoging voor logies, sport en cultuur die pijn gaan doen. Daarnaast missen de ondernemersorganisaties oog voor het lange termijn verdienvermogen van ons land. Onder andere de bezuinigingen op kennis, innovatie en onderwijs zijn in dit kader ongewenst. Ook maken zij zich zorgen over de Nederlandse houding naar Brussel. VNO-NCW en MKB-Nederland benadrukken opnieuw het belang van stabiliteit en voorspelbaarheid van beleid. ‘Nu aan de slag en uitvoeren’, aldus Ingrid Thijssen en Jacco Vonhof.

Meer lezen

 

Zo ziet de miljoenennota eruit voor ondernemers

Lees de uitgebreide analyse van VNO-NCW en MKB-Nederland op de vanmiddag gepresenteerde Miljoenennota. Wat betekenen de plannen van het kabinet voor ondernemers?

Prinsjesdag Peiling

Prinsjesdag Peiling: kabinet moet zich nog bewijzen bij ondernemers

Jaarlijks brengen VNO-NCW en MKB-Nederland met Prinsjesdag in kaart hoe Nederlandse ondernemers aankijken tegen de kabinetsplannen voor het komende jaar. Hoeveel vertrouwen hebben ze in de overheid? Waar liggen de grootste uitdagingen?

Meer informatie

FHI, federatie van technologiebranches
en_GBEnglish (UK)