Rubriek ‘Even voorstellen’: Piet Slenders van Fontys Hogeschool (Eindhoven)

Rubriek ‘Even voorstellen’: Piet Slenders van Fontys Hogeschool (Eindhoven) Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Piet Slenders is werkzaam bij onderwijsinstelling Fontys Hogeschool te Eindhoven voor de opleidingen Electrical engineering en Elektrotechniek. Sinds een aantal maanden is hij lid geworden van de Nederlandse EMC-ESD vereniging om zich meer te verdiepen in de huidige ontwikkelingen en kennis op het gebied van EMC. Dit om als docent ook bij te blijven met de huidige ontwikkelingen. Tevens is het ook een persoonlijke/ hobby interesse. Hij stelt zich hieronder aan u voor:

Na ongeveer 7 jaar te hebben gewerkt in het bedrijfsleven ben ik naar het onderwijs gegaan en hier alweer bijna 5 jaar werkzaam binnen de afdeling elektrotechniek. Binnen deze afdeling richten wij ons specifiek op de elektronica.

Vanuit traditioneel onderwijs is de opleiding elektrotechniek/ electrical engineering overgestapt naar werken met leeruitkomsten, zodat de student meer gestimuleerd wordt zijn intrinsieke motivatie te volgen. Daarnaast heeft de student meer keuze om zich in bepaalde thema’s te verdiepen.

Binnen de opleiding zijn inmiddels diverse EMC-practica ontwikkeld en deze met studenten als verdieping tijdens hun studie uitgevoerd. Vooral omdat het erg leerzaam is en ook nog eens leuk om te doen!

In de toekomst verwacht ik nog snellere (krachtigere) halfgeleider technieken en meer elektrificatie (power electronics). Dit zal in de toekomst leiden tot nieuwe EMC-ontwikkelingen en eisen. Binnen Fontys verwacht zet ik mij in om nog meer integratie van EMC/ ESD kennis binnen ons nieuwe curriculum.