Ruim 5800 werkgevers moeten loonsteun terugbetalen

Ruim 5800 werkgevers moeten loonsteun terugbetalen Door: FHI federatie van technologiebranches
  • Het RIVM meldt donderdag 64.602 positieve coronatests. Gemiddeld stijgt het aantal nog steeds, maar het RIVM kampt met achterstanden in de verwerking. 
  • Zo’n 70 procent van de bedrijven die in de eerste ronde van 2020 NOW-loonsteun heeft gekregen, moet (een deel) daarvan terugbetalen. Het gaat om ruim 5800 werkgevers die 160 miljoen euro schuldig zijn. Dat komt omdat de omzet veelal toch hoger bleek, schrijft minister Karien van Gennip in een brief aan de Tweede Kamer. 
  • Tesla heeft over 2021 een recordwinst geboekt van 5,5 miljard dollar. De vraag naar elektrische auto’s steeg sterk. Voor dit jaar wil Tesla 50 procent meer auto’s produceren dan in 2021, maar de Cybertruck loopt vertraging op. 
  • Renault, Nissan en Mitsubishi, die samenwerken in een alliantie, steken de komende vijf jaar circa 23 miljard euro in de ontwikkeling van elektrische auto’s. Tot aan 2030 moeten er 33 elektrische auto’s op de markt komen, schrijft Autoweek. 
  • Vanaf volgende week gaat het ministerie van Economische Zaken in gesprek met bedrijven die veel gas gebruiken. Er wordt een noodplan besproken mocht de toelevering van gas in gevaar komen. Dat meldt NU.nl.