Rusland belooft ook bij sancties gas te zullen leveren

Rusland belooft ook bij sancties gas te zullen leveren Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • Het RIVM heeft deze week 366.120 positieve coronatests geregistreerd. Dat is het hoogste aantal ooit en betekent dat 1 op de 50 Nederlanders positief testte de afgelopen week.
  • Rusland zegt ook bij harde Europese sancties gas te zullen blijven leveren aan Europa, schrijft NU.nl. Westerse landen vrezen dat Rusland de gaskraan dicht kan draaien als Moskou een invasie van Oekraïne daadwerkelijk zou uitvoeren.
  • In 2021 is de WOZ-waarde van woningen gemiddeld met 9 procent gestegen, meldt Vereniging Eigen Huis. Het is het vijfde jaar op rij dat de gemiddelde WOZ-waarde van woningen met meer dan 5 procent stijgt.
  • Unilever schrapt wereldwijd 1500 managementfuncties. Het levensmiddelenconcern heeft ook zijn bedrijfsstructuur vereenvoudigd en rust voortaan op vijf pijlers: schoonheidsproducten, shampoo en deodorant, was- en schoonmaakmiddelen, voedingsmiddelen en ijsjes. Twee van de vijf divisies krijgen een Nederlander aan het hoofd.
  • Door de coronacrisis heeft PostNL opnieuw een goed jaar achter de rug. Het bedrijf bezorgde in 2021 384 miljoen pakketten. Dat is een groei van circa 14 procent ten opzichte van 2020. Het genormaliseerde bedrijfsresultaat van PostNL bedroeg in 2021 circa 308 miljoen euro.