Samenwerken tussen deskundigen om digitalisering echt te benutten

Samenwerken tussen deskundigen om digitalisering echt te benutten Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De Industrie 4.0 ontwikkelingen bieden kansen om meer technologie te verbinden en dat maakt het makkelijker om data te ontsluiten. Deze digitalisering biedt voordelen in zowel het realiseren van bedrijfsdoelstellingen als het beantwoorden van maatschappelijke uitdagingen. Daartoe dienen de betrokken deskundigen enkele stappen verder te kijken, om monitoring over een diversiteit aan apparatuur concreet mogelijk te maken.

In de presentatie van UReason wordt het open digitaal ecosysteem voor Asset Performance Management Applicaties getoond. Dat systeem wordt voor de Duurzaamheids Fabriek in Dordrecht opgezet met behulp van het SMITZH programma en publicaties van de Open Industry 4.0 Alliantie voor het eenduidig ontsluiten van niet-PA data van de instrumenten en actuatoren in de fabriek. De asset diagnostische data wordt ontsloten van onder andere frequentie-regelaars, pompen, flow meters, druk/temperatuur meters en regelkleppen van verschillende leveranciers (en leeftijden). De resultaten en de lessen van deze samenwerking worden door UReason gepresenteerd.

Fedor Meyer en Clement Jense van PROCENTEC gaan specifiek in op de samenwerking tussen PI Competence Centers en Hoek Group. Zij laten zien dat juist de menselijke kant van belang is in een praktische wereld waar componenten meer en meer met elkaar verboden worden. De deskundigheid van toepassers uit de industrie en deskundigen uit Competence Centers kan dan juist bij elkaar komen. Metingen en data starten het proces en daarmee ontstaan oplossingen voor de installatie.

U kunt zich als industrieel eindgebruiker, OEM’er of system integrator kosteloos registreren voor een bezoek via deze link.