TDK Corporation (TSE 6762) meldt dat de TDK-Lambda CCG serie DC-DC omzetters is uitgebreid met 6 W en 10 W modellen. Deze zijn geschikt voor through-hole- of oppervlaktebevestiging. De CCG-serie dekt het bereik af van 1,5 W tot 30 W. Naast batterijgevoede apparatuur omvatten de toepassingen procescontrole, datacommunicatie, telecommunicatie en test- en meetgerelateerde producten.

De CCG6 (6 W) en CCG10 (10 W) series zijn verkrijgbaar met uitgangsspanningen van 3,3, 5, 12, 15, ±12 of ±15 V. De uitvoeringen met een dubbele uitgang kunnen worden geconfigureerd tot een enkelvoudige 24 of 30 V uitgang. Alle combinaties van uitgangsspanningen en -vermogen kunnen worden gevoed vanuit een ingang van 4,5 tot 18 V, 9 tot 36 V of 18 tot 76 VDC ingang. Hiermee krijgt de CCG-productfamilie 36 extra modellen met combinaties van een bepaalde uitgangsspanning en -stroom.

De nominale uitgangsspanning van de modellen met een enkelvoudige uitgang kan via de trimaansluiting met -5% tot +10% worden aangepast voor niet-standaard omstandigheden of ter compensatie van spanningsdalingen. Alle modellen zijn beveiligd tegen overstroom en hebben een ingangs- en uitgangsisolatiespanning van 1.500 VDC. De remote aan/uit-functie kan worden gebruikt om de uitgang uit te schakelen of om de DC-DC omzetters in stand-by modus te zetten, waardoor het ingangsstroomverbruik wordt verminderd tot typisch <0,1 W. In geval van gebruik in draagbare apparatuur is dit gunstig voor de levensduur van de batterij.

De CCG6 en CCG10 hebben beide een footprint van 19 mm x 12,4 mm (lengte x breedte) en een hoogte van 11,5 mm voor de through-hole uitvoeringen en 11,8 mm voor de SDM-componenten. De componenten zijn in de plastic behuizing niet ingekapseld, waardoor de kwaliteitsrisico’s tijdens reflow-solderen in verband met gegoten siliconencomponenten worden vermeden. Bij de sterk geautomatiseerde productielijn wordt röntgeninspectie van de soldeerverbindingen toegepast, wat de betrouwbaarheid vergroot.

Het bedrijfstemperatuurbereik voor de CCG6 is van -40 °C tot +95 °C en voor de CCG10 van -40 °C tot +90 °C bij toepassing van convectie- of geforceerde luchtkoeling. De omzetters zijn veiligheidsgecertificeerd volgens IEC/UL/CSA/EN 62368-1, met CE- en UKCA-markering volgens de Laagspannings- en RoHS-richtlijnen.

Neem voor meer informatie over de TDK-Lambda CCG series contact op met TDK-Lambda Nederland, via telefoon +33 (0) 6 72 83 75 77 of e-mail tlf.nl-powersolutions@tdk.com. Of bezoek de TDK-Lambda website: www.emea.lambda.tdk.com/nl/ccg

en_GBEnglish (UK)