Signaltec zeroflux stroomsensor systemen

Signaltec zeroflux stroomsensor systemen Door: TT&MS

Op basis van zeer nauwkeurige zeroflux stroomsensoren levert Signaltec één- en meerkanaals transducersystemen voor precisie stroommetingen in verschillende test- en meettoepassingen. Met specialistische kennis van de eisen van vermogensanalyse en verliesberekeningen ontwikkelde Signaltec testapparatuur voor de vermogenselektronica- en elektrische aandrijvingsmarkt. De focus van deze leverancier ligt op het realiseren van de hoogste nauwkeurigheid van de stroom meting bij de laagste fasefout. Zo ontstaat een uiterst nauwkeurig systeem voor het meten van hoge stromen met een frequentie bereik tot max 2MHz. Voor de stroomsensorcomponenten ontwikkelen ze ook accessoires zoals transducer voedingen, belasting modules en uitgangsversterkers.

Zo bestaat het MCTS II systeem uit 1 tot 6 kanalen ingebouwd in een mainframe wat ook geschikt is voor 19”montage. De voeding voor de zero Flux sensoren is ingebouwd. De stroom transducers verschillen natuurlijk in uitgangsratio waarbij we gebruik kunnen maken van een rechtstreekse stroom meting met bijvoorbeeld een power analyser. Er zijn echter ook meetinstrumenten die een mV/A ratio willen voor een nauwkeurige uitlezing. Hiervoor zijn zowel passieve als actieve modules beschikbaar weer afhankelijk van uw toepassing.

Er zijn sensoren beschikbaar voor 100, 200, 400, 500, 1000 en 2000 Ampere met een basis nauwkeurigheid van 0,015% en een fase nauwkeurigheid van 0.01 graden.

Zie voor uitgebreide specificatie de MCTS datasheet.
Voor enkel kanaal toepassingen is er ook de TPS serie.