Smart Buildings – een toekomst met slimme lichtsystemen

Smart Buildings – een toekomst met slimme lichtsystemen Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Professionals die te maken hebben met installaties in werk- of verblijfsomgevingen, zoals kantoren, scholen of ziekenhuizen, krijgen steeds vaker vragen naar de mogelijkheden die er zijn om die gebouwen ‘connected’ te maken. Een verbonden werkomgeving zorgt voor een maximale efficiëntie met een focus op duurzaamheid en energiebesparing. Maar ook meer en meer op een persoonlijk vlak, dus met het oog op het welzijn van de medewerker. Vanuit een klant van Signify wordt ingegaan op de upgrade van conventionele naar LED verlichting.

 

Signify werkt bijvoorbeeld samen met de innovatieve en duurzame vastgoedontwikkelaar EDGE aan de ontwikkeling van enkele bijzondere projecten. Hierbij kwam de holistische benadering van het bedrijf naar voren, waarbij geconnecteerde verlichtingssystemen, sensoren en software een belangrijke rol speelden. Met de technologie, vastgoedervaring en data-analyse wordt de moderne werkplek opnieuw uitgevonden, om gezondheid, innovatie en duurzaamheid te bieden.

 

Met de informatie die de sensoren verstrekken, biedt EDGE klanten een optimale werkplek aan. Er wordt ook een gedetailleerde analyse van de gebouwprestaties gegenereerd, waardoor het gebruik van het gebouwgebruik geoptimaliseerd kan worden. EDGE streeft naar energiepositieve gebouwen die tegelijk een keten van positieve impact creëren door de selectie van materialen, afval en het aanvaarden van concepten zoals circulariteit. Een visie waar Signify graag op aansluit. 

 

Meld u hier aan voor een bezoek aan Bits, Bricks & Behaviour 2021. Het volledige programma kunt u hier vinden.