Smd-Tec met full line-up tijdens E&A 2023

Smd-Tec met full line-up tijdens E&A 2023 Door: SMD-TEC

Op deze editie van Electronics & Application zal Smd-Tec groots uitpakken met een ruime stand (7F071), deelname aan het demoplein én toedracht over hoe de moderne elektronicaproducent kan inspelen op de steeds strakkere time-to-marketverwachtingen. Je kan kennismaken met heel wat nieuwigheden en primeurs die voor het eerst in de Benelux gedemonstreerd worden.

 

Panasonic High Speed & Viscom AI

Met de high-speedscreenprinter en pick & place van wereldleider Panasonic kan de bezoeker kennismaken met een reeks aan machines van het absolute nummer 1 merk ter de wereld die voorheen enkel weggelegd was voor de meest kapitaalkrachtige bedrijven die hoog volume productie ambieerde. Maar voortaan kunnen ook de Benelux-bedrijven genieten van een kosteneffectieve Panasonic productielijn. Tijdens de beurs wordt toelichting verschaft met speciale aandacht voor hardware, omstelling, software, prijssetting en voordelen van de aankoop van machines bij een fabrikant die zelf fabrikant is. 

Bij Viscom werd de lat sowieso al steeds hoog gelegd wat betreft de feilloze 3D AOI inspectie, maar nu gaat het bedrijf nog een stapje verder door het integreren van artificiële intelligentie tijdens het kwalificatieproces. Deze functie elimineert potentiële menselijke fouten maar gaat de gebruiker vooral enorm veel tijd en geld besparen. Tijdens de beurs kan je live ervaren wat de mogelijkheden zijn van nu en de toekomst.

Panasonic Screenprinter + Pick&Place
Panasonic Screenprinter + Pick&Place

 

Pillarhouse In-line Selectief Solderen & SPEA Flying Probe Tester

Voor het eerst in de Benelux wordt de Pillarhouse Orissa Synchrodex Pro voorgesteld. Deze nieuwe in-line selectief soldeermachine kan modulair opgebouwd worden en één module die beschikt over dropjet fluxer, preheat en soldeerbad kan PCB’s tot maar liefst 1150 x 610 mm verwerken. Deze betaalbare selectief soldeermachine beschikt over de Pillarhouse long-lasting soldeernozzles en in combinatie met gebruiksgemak levert de machine een zeer lage cost-of-ownership. 

Voor het eerst zal Smd-Tec ook uitpakken met een Flying Probe-machine met haar nieuwe partner SPEA. Een combinatie van hoge doorstroomtijden en nauwkeurigheid staan garant voor een volledige borging van de testen en de functionaliteit van de PCBA’s.  De ultra fijne soft-touchtechnologie verzekert bovendien geen schade aan PCB of componenten tijdens het FPT proces.

Pillarhouse Orissa Synchrodex Pro                                 SPEA FPT

 

Essemtec All-in-One en foilproductie

Met de Essemtec familie kan je kennismaken op zowel de stand als het demoplein. De bestseller in de Benelux, Essemtec Fox combineert hoge snelheid pasta jetten met bestukken en kan het volledige spectrum van componenten verwerken tot zelfs miniatuur formaat van 008004 size (ja, dat is ½ van 01005!) . Op het demoplein zal de grote broer Essemtec Puma laten zien hoe hij wordt ingezet voor de productie van onder andere foil en printed electronics. Dit is de alleskunner kameleon bij uitstek die in alle richtingen van afmetingen, snelheid en functionaliteiten kan aangepast worden aan de klanteis.

Essemtec Puma
Essemtec Puma

 

Alle processen onder één dak

Verder kan de bezoeker nog kennismaken met Conformal Coating-machines van PVA die de strenge markteisen rond het beschermen van PCBA’s op een feilloze en repetitieve manier waarborgen. Met de Arcadia Component storage-kasten wordt getoond hoe de gebruiker veel tijd en geld kan besparen door het intelligent stockeren van reels. Het reflow solderen wordt gedemonstreerd met de IBL dempfase machine die de soldeerpasta omtovert in een mooie blinkende en blijvende soldeerverbinding.

En over processen gesproken, mis ook het seminarie “De voordelen van Europees fabricaat” niet. In samenwerking met Essemtec wordt uiteengezet hoe je je time-to-market kan verhogen en hoe je met een all-in-one machine zeer specifieke procesverbeteringen kan integreren.