Themaspreekuren Brexit-loket moeten ondernemers verder helpen

Themaspreekuren Brexit-loket moeten ondernemers verder helpen Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Ondanks dat de Brexit een feit is, heerst er onder ondernemers nog veel onduidelijkheid over de gevolgen van de nieuwe handelsverhoudingen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk. Ook FHI krijgt veel vragen over dit onderwerp binnen. Het Brexitloket van de Rijksoverheid wil onder andere met een aantal online spreekuren bedrijven antwoorden geven op hun vragen.

Aanstaande dinsdag 9 februari organiseert het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en accounts- en advieskantoor PwC een spreekuur voor zzp’ers en de dienstverlening. Op donderdag 11 februari behandelen experts van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het Ministerie van Buitenlandse zaken het onderwerp ‘werk en Brexit’.

De serie spreekuren wordt afgesloten met een sessie over ‘e-commerce en webshops’ op dinsdag 16 februari. Deze wordt verzorgd door deskundigen uit de Nederlandse ambassade in Londen, de Douane en uit het bedrijfsleven.

Onze collega’s van ondernemersvereniging Evofenedex hebben de ‘Brexit wegwijzer’ vernieuwd. In deze wegwijzer bevat informatie op het gebied van handel en logistiek, zoals douaneformaliteiten, vergunningen & certificaten en personeel & dienstverlening.

Vanuit FHI kan Bob van der Kamp van Lexsigma Advocaten u verder helpen bij vragen over praktische en juridische handelsbelemmeringen. Immers een van de gevolgen van de Brexit is het wegvallen van het vrij verkeer van personen, kapitaal, goederen en diensten. Meer informatie over juridische ondersteuning kunt u hier vinden. Overigens biedt FHI samen met Lexsigma ook juridische hulp bij coronagerelateerde kwesties.