Toepassingen van LED-verlichting

Toepassingen van LED-verlichting Door: FHI

Tegenwoordig is led verlichting bijna niet meer weg te denken uit het Nederlandse en Internationale straatbeeld. Al vele jaren vindt u ledjes in bijvoorbeeld verkeerslichten en elektronische apparaten. De afgelopen jaren zijn leds echter veel beter en krachtiger geworden waardoor led verlichting nu geschikt is om alle traditionele lampen te vervangen. Led verlichting wordt voor veel verschillende toepassingen gebruikt.

Natuurlijk weten we dat LED gebruikt wordt voor het maken van televisies en andere grote schermen. We vinden het in verkeerslichten en straatverlichting. Veestallen, kantoren, bouwlampen gadgets en fietsverlichting. De lezing ‘Anders Licht’ van Jelmer von Mauw van Odacon zoemt hierop in. Hij laat interessante praktijkvoorbeelden zien van de verschillende toepassingen van licht. U kunt hierbij denken aan camera detectie, UV, data streaming en navigatieverlichting.

Wilt u het gehele programma zien? Klikt u dan hier. Via deze link kunt u zich kosteloos registreren voor een bezoek aan de LED conference.