Toolkit EU-Handelsprogramma beschikbaar bij RVO

Toolkit EU-Handelsprogramma beschikbaar bij RVO Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Het EU-Handelsprogramma ondersteunt bedrijven bij het verkennen of uitbreiden van kansrijke markten, binnen én buiten de EU. Om ondernemers daarbij op weg te helpen, heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een toolkit online gezet.

Voor het EU-Handelsprogramma is € 32 miljoen beschikbaar uit de Brexit Adjustment Reserve (BAR). Dat is een Europese regeling voor ondernemers die geraakt zijn door Brexit. Het programma biedt onder andere summer courses en e-learnings.

Volgens de RVO biedt het programma ook kansen voor nog veel meer bedrijven die geraakt zijn door Brexit, ook in uw achterban. Zo blijkt uit een nieuw onderzoek dat er voor bijna € 80 miljard aan onbenut exportpotentieel voor Nederlandse ondernemers.

Om bedrijven te helpen met het benutten van het programma, heeft de RVO de toolkit EU-Handelsprogramma ontwikkeld, boordevol nieuwe middelen, waaronder een nieuwsbericht over kansrijke afzetmarkten, social media posts, een infoblad met Q&A’s over het EU-Handelsprogramma en een informatieve PowerPointpresentatie. In de toolkit is ook een handleiding te vinden die beschrijft hoe de middelen zijn in te zetten.