Verschillende standaarden, kaders en richtlijnen definiëren vereisten met betrekking tot IACS Cyber Security, waarbij de internationale reeks standaarden ISA/IEC 62443 als een van de belangrijkste wordt beschouwd.
Om de details van ISA/IEC 62443 en de vereisten ervan te begrijpen, is fundamentele kennis van cyberbeveiligingsgerelateerde onderwerpen van groot belang.

Daarbij kan deze training u helpen.

Het hoofddoel van deze training is om deelnemers de nodige kennis te bieden om succesvol om te gaan met de cyberbeveiligingsuitdagingen in de context van architectuur, specificatie, werking, beheer en onderhoud van Industrial Automation and Control Systems (IACS) volgens de relevante norm IEC 62443. Deze training biedt een essentieel begrip van de technische en toepassingsprincipes van cyberbeveiliging in de context van industriële communicatienetwerken en relevante technologieën.   Deelnemers die de training en het examen bijwonen en slagen, ontvangen een “bevestigingsbrief” van TÜV Rheinland waarin staat dat ze geslaagd zijn voor het examen.   Deze cursus biedt ook inzicht in de belangrijkste principes en praktijken die worden geïntroduceerd in de geavanceerde trainingen “Security Risk Assessment” en “Cyber Security for Components” van het TÜV Rheinland Cyber Security Training Program.
De “bevestigingsbrief” is een van de vereisten om deze geavanceerde trainingen te volgen en om uiteindelijk het certificaat “CySec Specialist (TÜV Rheinland)” te behalen.   Taal: English

Meer informatie

FHI, federatie van technologiebranches
en_GBEnglish (UK)