Trends voor 2021

Trends voor 2021 Door: Dirksen Opleidingen B.V.

Trends voor 2021

Welke trends zijn er voor dit jaar te ontdekken? We vroegen het onze opleidingsadviseurs en managementteam.

  1. Toename e-learning/blended learning
    Waar in 2020 de ontwikkeling van e-learning al in sneltreinvaart kwam door de coronamaatregelen, zal dit ook de trend blijven in 2021. Het gaat dan om het ontwikkelen van e-learning, blended learning of een andere vorm van afstandsleren, bijvoorbeeld online lesgeven via Microsoft Teams en Vedamo.
    Overzicht van onze zelfstudies en e-learningmodules >
  2. Kleinschaliger klassikaal onderwijs
    Klassikaal onderwijs zal niet verdwijnen, maar kleinschaliger plaatsvinden. Dirksen staat al bekend om haar kleinschalig onderwijs. Onze beweegreden daarvoor is dat er meer aandacht is voor de cursist en dat zorgt voor betere leerresultaten. Wij verzorgen klassikale trainingen aan maximaal 6 deelnemers in optimaal geventileerde trainingslocaties, waarbij wij de coronamaatregelen strikt in acht nemen. 
    Bekijk hier onze maatregelen >
  3. Toename Fiber to the Home aansluitingen
    Het streven is om heel Nederland aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Om dat doel te kunnen realiseren, zijn er meer glasvezelmonteurs nodig die Fiber to the Home aansluitingen kunnen maken. Wij zien dit terug in de toenemende vraag naar onze opleiding Monteur Fiber to the Home en Storingsmonteur Patchherstel Huisaansluitingen.
  4. Binnen de installatietechniek meer behoefte aan inzicht
    De installatiegraad in gebouwen is tegenwoordig heel hoog. Daardoor is er bij gebouwbeheerders en gebouwgebruikers een grote behoefte aan inzicht over onder andere geluid, luchtkwaliteit en lichtintensiteit. Meten is weten. Aan de hand van de meetresultaten kun je de juiste beslissingen nemen. Met ons opleidingsprogramma voor de energietransitie leer je afzonderlijke installaties veilig te plaatsen en op te nemen in een ICT-netwerk, of afzonderlijke installaties te integreren in één energiemanagementsysteem dat veilig en online te beheren is.
    Bekijk ons opleidingsprogramma binnen de energietransitie >
  5. Toename installatie laadpalen
    Met de herziene Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD III) is er een verplichting voor het aanleggen van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in een private gebouwde omgeving. Dit ter bevordering van een bredere toepassing van elektrisch vervoer. Om de groei van het aantal elektrische auto’s in Nederland bij te benen zijn dit jaar, naar schatting van de rijksoverheid, 213 nieuwe oplaadpunten per werkdag nodig en in 2025 per werkdag 550. Een kans voor elektriciens, installateurs en zzp’ers die van de installatie van laadinfrastructuur hun specialiteit willen maken. Wij zien dit terug in een toenemende vraag naar onze training Installeren laadpalen volgens NEN 3140 VP

Wil je doorpraten over trends en opleidingen? Bel 026 – 3 544 640 of mail naar bedrijfsopleidingen@dirksen.nl.