Uitnodiging Informatiebijeenkomst China op 2 juli 2020

Uitnodiging Informatiebijeenkomst China op 2 juli 2020 Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Voor leden van VNO-NCW en MKB-Nederland, en daarmee ook voor leden van FHI, vindt op 2 juli van 15.30 tot 17.00 uur een informatiebijeenkomst over China plaats. De bijeenkomst zal onder andere ingaan op de politieke ontwikkelingen tussen de Europese Unie en China, en de onderlinge economische betrekkingen.

De coronacrisis heeft de afgelopen tijd duidelijk gemaakt hoezeer onze ketens zijn verweven en hoe afhankelijk we zijn van mondiale waardenketens. Maar hoe creëren we een ‘level playing field’?

Gedurende deze bijeenkomst zullen de volgende personen spreken:

  • (Moderator) Lily Sprangers; manager LeidenAsiaCentre.
  • (Spreker) Ardi Bouwers; directeur/oprichter China Circle die haar onderzoek presenteert naar hoe het Nederlandse bedrijfsleven in China met deze uitdagingen omgaat.
  • (Spreker) Ed Kronenburg;  voormalig Ambassadeur in Beijing die ingaat op de veranderende politieke context waar buitenlandse, met name Nederlandse bedrijven zich voor gesteld zien.
  • (Spreker) Lucas Noldus; wetenschapper, hoogleraar, ondernemer/oprichter van Noldus Information Technologie vertelt over zijn ervaringen met zakendoen in China, rakend aan IMVO en een veranderende markt.

Lily Sprangers zal door middel van interviews met de sprekers verschillende thema’s behandelen. Er is daarnaast voldoende ruimte voor vragen. Deelname gebeurt via het communicatie- en samenwerkingsplatform Microsoft Teams.
Aanmelden kan door een mail te sturen aan secretariaateconomie@vnoncw-mkb.nl. Na aanmelden wordt een link toegestuurd.  De bijeenkomst is alleen toegankelijk voor leden van VNO-NCW en MKB-Nederland.