UWV: grote vraag naar klimaatbanen

UWV: grote vraag naar klimaatbanen Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • Het RIVM meldt maandag 42.472 nieuwe positieve coronatests, een stijging van 6202 ten opzichte van zondag en een recordaantal.
  • Om de klimaatambities van het kabinet waar te kunnen maken, zijn er veel meer technische arbeidskrachten nodig dan nu in de bouw beschikbaar zijn. Er liggen volgens het UWV ook veel kansen op mensen die zich laden omscholen of zich in deze richting laten opleiden, meldt het FD.
  • Shell wil samen met ScottishPower voor de Schotse kust twee op zee drijvende windparken bouwen. De windparken, met een vermogen van 3 en 2 gigawatt, moeten genoeg stroom gaan leveren voor zes miljoen huishoudens, schrijft NU.nl.
  • Stichting Car Claim gaat ook een aanklacht indienen tegen Peugeot, Citroën, DS en Opel, zo meldt Radar. De organisatie stelt dat deze automerken hebben gelogen over de uitstoot van de dieslauto’s door middel van sjoemelsoftware. Eerder klaagde de organisatie al Volkswagen, Renault en Dacia aan.
  • Vrijwel alle hypotheekverstrekkers hebben vorige week hun hypotheekrentes verhoogd, meldt NU.nl. Toch zijn de verhogingen nog gering: het gaat gemiddeld om zeven tot acht honderdsten.