Vector Signal Generation and Analysis

Vector Signal Generation and Analysis Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Draadloze apparaten dienen getest te worden, voordat ze op de markt komen. Dat is een vrij vanzelfsprekend statement. Voor zowel het ontvangende als het zendende deel is het gewenst om conform de relevante standaarden signalen te genereren en te analyseren. Joan Mercade gaat namens Acal BFI tijdens het RF Technology event in op de uitdaging van meerkanaals RF- en mW-vectorsignaalgeneratie en -analyse voor 5G, WiFi6, Massive MIMO, Beamforming en Car Infotainment-besturing, emulatie en test.

Om het ontvang gedeelte van een draadloos apparaat te testen is een signaalgenerator vereist, die een standaardconform signaal zal genereren. Om de zender te testen is een signaalanalysator vereist, die het RF-signaal analyseert dat door een draadloos apparaat wordt verzonden.

In de presentatie van Joan Mercade wordt ingegaan op een volledig nieuwe digitale architectuur voor het genereren en analyseren van vectorsignalen, mogelijk gemaakt door de nieuwste generatie arbitrary Waveform Transceivers (AWT). Ze kunnen de kanaaldichtheid en -prestaties verbeteren, de installatiecomplicaties vereenvoudigen en de efficiëntie van experimenten verbeteren.

Oplossingen voor meerdere relevante toepassingsgebieden, zoals voor 5G, WiFi6, Massive MIMO, Beamforming en Car Infotainment, zullen worden getoond, waarbij de nadruk wordt gelegd op de voordelen op het gebied van integratie, kosten per kanaal en prestaties.

Meld u hier aan voor een bezoek aan het RF Technology event 2022.
Het volledige programma kunt u hier vinden.