Vergroot uw kans op krediet om te investeren

Vergroot uw kans op krediet om te investeren Door: FHI

U heeft geld nodig om te kunnen investeren uw onderneming. Om te groeien, extra personeel aan te nemen of om nieuwe technologie te ontwikkelen. Maar hoe komt u aan zo’n lening?

De ontwikkelingen in technologieland gaan hard. Om dat bij te benen, of nog mooier om voorop te lopen, moet u investeren. Tegenwoordig zijn er allerlei alternatieve investeringsmogelijkheden. Van bootstrapping tot crowdfunding en angel investors. Je zou daardoor bijna vergeten dat nog altijd 40 procent van alle bedrijfsfinancieringen gewoon via een bank verlopen. En nog steeds klopt 80 procent van de bedrijven als eerste bij een bank aan. 

Groter bedrag
Als het gaat om een of meerdere kleine, snel uit te voeren investeringen kan een rekening courant krediet al uitkomst bieden. Gaat het om een groter bedrag? Dan heeft de bank daarvoor diverse krediet- en leningvormen. Vaak ook speciaal voor innovatie en groei.

Reken er niet op dat de bank direct meebeweegt. Krediet aanvragen voor groei of de ontwikkeling van een nieuwe technologie klinkt mooi, maar wie zegt dat het een succes wordt? De bank zal altijd op zoek gaan naar zekerheden. Natuurlijk is het altijd sterk als u aantoont zelf ook eigen geld te investeren. Ook een extra co-financier helpt. Mogelijk is ook een innovatiesubsidie te betrekken bij de kredietaanvraag.

Kredietverzekering helpt
Waar de bank ook oren naar heeft, is of u wel of geen kredietverzekering heeft. U kunt nog zo enthousiast vertellen over hoe goed de business gaat en hoeveel mooie orders er uitstaan, een bank zal altijd denken: ‘wie zegt dat er keurig terugbetaald wordt?’. Een bank weet als geen ander dat bedrijven compleet verrast kunnen worden door slechts één grote klant die zijn rekening niet betaalt. Opeens ontstaat een andere financiële situatie en ontstaan liquiditeitsproblemen. Een kredietverzekering vangt dat risico op. Feitelijk koopt u ‘betalingszekerheid’. En juist dat klinkt banken als muziek in de oren. Zo verruimt een kredietverzekering uw kredietmogelijkheden.

Tegelijkertijd bent u als ondernemer zelf ook goed af met een kredietverzekering. Nooit hoeft u wakker te liggen of een betaling wel in orde komt. Welke ondernemer maakt zich daar geen zorgen over? De beste relatie kan onverwacht in de problemen komen. Met een kredietverzekering voorkomt u dat u wordt meegezogen. Dat geeft rust en zekerheid om u te focussen op uw corebusiness.

HBR Branche Verzekeringen heeft samen met Euler Hermes een verzekeringsmantel ontwikkeld die aansluit op de bedrijfsactiviteiten van FHI-leden.Van kleine MKB-er tot grootbedrijf; Euler Hermes heeft de kredietverzekering die past bij uw business. Graag vertellen we u meer over de voordelen van een kredietverzekering.

Neem contact op met HBR Branche Verzekeringen via 023 522 10 20 of via ons e-mailadres info@hbrbranche.nl. Ook is het mogelijk om contact op te nemen met specialist Tjerk Rutgers via tjerk.rutgers@eulerhermes.com.