Vermogensverlies in voedingsmodules

Vermogensverlies in voedingsmodules Door: SCHURTER Electronics B.V.

Als verschillende elektrische componenten in een apparaat worden gecombineerd tot een ingangsmodule, moet er zorgvuldig rekening worden gehouden met de individuele vermogensverliezen en temperatuurafwijkingen van alle betrokken componenten om een veilige werking op lange termijn te garanderen.

Voedingsmodules (PEM's) bestaan uit een combinatie van verschillende componenten voor een veilige voeding van apparaten. Naast de IEC ingangsconnector voor apparaten kunnen netschakelaars, zekeringhouders of stroomonderbrekers en filters worden geïntegreerd. Al deze componenten worden getest volgens hun respectieve componentnorm, zodat het volledige component kan worden gecertificeerd door de certificeringsinstanties.

Elk van deze componenten is ontworpen voor een specifieke minimale en maximale omgevingstemperatuur. Belangrijk: De maximale nominale stroom mag alleen worden gebruikt bij de nominale temperatuur. Bij hogere omgevingstemperaturen moet de stroom dienovereenkomstig worden verlaagd. Dit wordt meestal gespecificeerd in de temperatuurafwijking op de datasheets.