Wat doet Mathot met ArboNed?

Wat doet Mathot met ArboNed? Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Onze FHI-partner voor preventie en verzuim is ArboNed. Super natuurlijk dat wij heel blij zijn met deze samenwerking, maar hoe denken jullie als lid daarover?

Ik (Jori Hoving – FHI) sprak Martin Buser, compliance & HR officer van Mathot Medische Speciaalzaken – Hofleverancier van Medische Hulpmiddelen, over hun ervaringen.

Kort en krachtig in zijn bewoordingen geeft Martin aan dat ze blij zijn met hun keuze voor ArboNed. ‘Met name de korte lijnen en vaste contactpersonen geven vertrouwen’. Dat miste Mathot bij een eerdere arbodienstverlener.

Vast aanspreekpunt

Hun vaste aanspreekpunt (zowel de bedrijfsarts als de regiemanager) is bekend met het bedrijf, wat een echte pré is. De lijnen op verzuimdossiers zijn kort en de communicatie snel, waardoor benodigde acties richting medewerkers tijdig en effectief kunnen worden ingezet. En regelmatig overleggen en evalueren ze met elkaar over wat er verder speelt.

Samenwerking HBR/Klap 

Daarnaast werkt ArboNed samen met HBR/ Klap Verzekeringsmakelaar voor verzuimverzekeringen. Daarmee is Mathot, volgens Martin, met vertrouwen voor een groot deel ‘ontzorgt’ op het gebied van verzuim.

Prettig voor Mathot én voor de medewerkers. Door de jaren heen zijn ze hierdoor ook meer diensten gaan afnemen bij ArboNed, waaronder de RI&E, werkplekonderzoeken, een vertrouwenspersoon en het  Preventief Medisch Onderzoek.