Webinar 'Wet Toekomst Pensioenen: wat zijn de gevolgen voor jouw pensioenregeling?'

Webinar 'Wet Toekomst Pensioenen: wat zijn de gevolgen voor jouw pensioenregeling?' Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De overgang naar het nieuwe pensioenstelsel heeft voor zowel werkgevers alsmede voor werknemers gevolgen. Om ervoor te zorgen dat je goed bent voorbereid op het nieuwe pensioenstelsel, praten wij je bij over de Wetsvoorstel Toekomst Pensioenen (WTP), de mogelijke gevolgen voor de verzekerde pensioenregelingen en de acties die van jou verwacht worden. Klap, partner van FHI Advies, heeft Prof dr Erik Lutjens, hoogleraar pensioenrecht aan de VU en betrokken bij de totstandkoming van de WTP, bereid gevonden om op 23 maart een presentatie over dit onderwerp te verzorgen.

Vanaf 1 juli 2023 gaat er veel veranderen op het gebied van pensioen
Hoe zat het ook alweer? Halverwege juni 2020 is er overeenstemming bereikt over de uitwerking van het in juni 2019 gesloten Pensioenakkoord. Op 30 maart 2022 is het wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gegaan. Na het akkoord in de Tweede Kamer is het de verwachting dat ook de Eerste Kamer op korte termijn zal instemmen met dit wetsvoorstel. Planning is dat de WTP per 1 juli 2023 in werking zal treden.

Wil je meer weten over de WTP en alle gevolgen. Klap organiseert op donderdag 23 maart vanaf 13:00 uur een webinar met als gastspreker Prof dr. Erik Lutjens. Deelname is gratis. Je kunt je via deze link aanmelden voor dit webinar.

FHI Advies-partner Klap
Als lid van FHI kun je gebruikmaken van de branchekennis en expertise van Klap. Al twintig jaar dragen wij zorg voor de verzekeringsmantels van FHI. Door onze jarenlange ervaring en goede relaties met alle grote verzekeraars, lukt het ons om voor veel van deze verzekeringen ook speciale mantelovereenkomsten aan te bieden met branchespecifieke voorwaarden.

Een pensioenregeling is een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde en biedt werkgevers de mogelijkheid om zich hiermee te onderscheiden. Op het gebied van pensioenregelingen heb je als werkgever een zorgplicht. De manier waarop je de pensioenregeling beheert, regelt en communiceert naar jouw medewerkers kun je zelf bepalen en is volop in ontwikkeling. Met Klap doe je een sprong vooruit in maatwerk voor pensioengerelateerde zaken.