X-pedition Trending Topics in Life Science

X-pedition Trending Topics in Life Science

Door: FHI, federatie van technologiebranches

Bent u geinteresseerd in de laatste trends en analyse technieken op het gebied van celbiologie? Volg dan de X-pedition “Trending Topics in Life Science” tijdens WoTS 2018.

Op een hele praktische manier, door middel van een tour langs zes deelnemende bedrijven die ieder een interactieve demonstratie verzorgen, biedt de X-pedition informatie over onder meer uw persoonlijke veiligheid bij het werken met cellen, het kweken van cellen, sample management, augmented microscopy en analyse. Tijdens de X-pedition doorloopt u de complete workflow.

Voor efficiënt sample management, de next level van het selecteren en pakken van uw kostbare vloeibare en vaste samples toont NovaVeth de Micronic Tube Handler. De Tube Handler kan direct vanuit uw LIM systeem aangestuurd worden en de samples gepakt worden.

Veiligheid staat uiteraard voorop bij het werken met cellen. Bescherm uzelf, uw product en de omgeving tijdens uw research. De SafeFAST Premium van Elscolab is een Class II Microbiologische veiligheidskast van de nieuwste generatie laminaire flowkasten.

Bij het kweken van cellen is het belangrijk dat de omstandigheden optimaal zijn. De nieuwe CO2-incubator van Eppendorf biedt een verscheidenheid aan mogelijkheden waardoor praktisch iedere cel gekweekt kan worden die CO2 nodig heeft tijdens de groei.

Met de BioProfile FLEX2 van Nova Biomedical biedt LA Biosystems een geautomatiseerd en uitgebreid analyzer aan om meer informatie uit celkweken te verkrijgen. Het modulaire ontwerp van de BioProfile FLEX2, een combinatie van de onderhoudsvrije sensorkaarttechnologie, optische metingen en vriespunt osmometer, maakt de BioProfile FLEX2 een flexibel systeem.

Met de LionHeart FX introduceren BioTek en BioSPX ‘augmented microscopy’ in uw workflow. Geautomatiseerde image capture, processing en analyse zorgen voor snelle, accurate en reproduceerbare resultaten in verschillende experimenten. De LionHeart is zeer geschikt voor live-cell imaging met incubatie tot 40 ˚C, O2/CO2-controle en een vochtigheidskamer.

Directe integratie van de CytoFLEX Flow Cytometer met de Biomek i-Series van Beckman Coulter, maakt volledige automatisering van monsterverwerking, analyse en gegevensverzameling mogelijk. De CytoFLEX, een kleine tafel analyzer, kan tot 23 parameters met hoge gevoeligheid meten.

Uw kennis wordt getest doordat op elke stand een vraag wordt gesteld. Wanneer u deze vragen beantwoord, ontvangt u een passend presentje. Dé kans om uw kennis te vergroten!

De X-pedition heeft aansluiting op het seminar Trending Topics in Life Science dat wordt georganiseerd op woensdag 3 oktober tussen 09.00 en 12.00 uur.