YMIF Engineering tilt energy hub Tholen naar een hoger niveau met slim energiebeheer

Op het Zeeuwse eiland Tholen is een revolutionaire energy hub in gebruik genomen. Dit initiatief, gerealiseerd in samenwerking met de ondernemers van twee bedrijventerreinen, markeert een belangrijke vooruitgang in de lokale energietransitie. De betrokken partijen, waaronder Stedin, ON E Target, Firan en Scholt Energy hebben een efficiënt lokaal energienetwerk opgezet dat optimaal gebruik maakt van het elektriciteitsnet. Ymif Engineering is, als toonaangevend bedrijf op het gebied van energietechnologie, verantwoordelijk voor de besturing van dit geavanceerde systeem.

Innovatieve energy hub versterkt duurzaamheid en netwerk efficiëntie

De energy hub voor de bedrijventerreinen Slabbecoornpolder en Welgelegen is een koploper in Nederland. De energy hub heeft een batterij met 2 megawatt vermogen en combineert twee belangrijke innovaties:

  • Groepscapaciteitsovereenkomst: Bedrijven delen hun stroomverbruik, waardoor pieken in de vraag worden afgevlakt en de druk op het elektriciteitsnet vermindert.
  • Collectieve energieopslag: Overtollige zonne-energie wordt opgeslagen in batterijen en op momenten van schaarste weer in het netwerk gevoed.

Slimme technologie van Ymif Engineering

Het succes van de energy hub berust op het intelligente energiemanagementsysteem ontwikkeld door YMIF Engineering. Dit systeem analyseert, monitort en bestuurt de lokale energiestromen, waardoor de hub naadloos en efficiënt functioneert. Deze innovatieve aanpak toont hoe slimme technologie en samenwerking kunnen bijdragen aan een duurzamere en efficiëntere energievoorziening.

Voordelen voor deelnemende bedrijven

In eerste instantie nemen 31 bedrijven deel aan de energy hub op Tholen. Het biedt de deelnemende bedrijven meerdere voordelen, waaronder:

  • Lagere energiekosten
  • Stabielere energievoorziening
  • Meer ruimte voor verduurzaming
  • Mogelijkheid om gezamenlijk energie in- en te verkopen

Meer informatie

en_GBEnglish (UK)