Zes nieuwe investeringsfondsen geopend voor Nederlandse startups

Zes nieuwe investeringsfondsen geopend voor Nederlandse startups Door: FHI

Nederlandse startups kunnen opnieuw een aanvraag indienen om aanspraak te maken op de Seed Capital-regeling. De private sector en de overheid hebben hier 67,5 miljoen euro extra durfkapitaal voor vrijgemaakt. Dit is verspreidt over zes nieuwe investeringsfondsen die ieder een andere insteek hebben, zoals duurzaamheid of software.

Dit extra geld komt uit de zogenaamde Seed Capital-regeling van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Deze regeling bevat fondsen die zowel door private investeerders als de overheid worden gevuld. Zo is van het totale extra bedrag van 67,5 miljoen euro, 32 miljoen euro afkomstig van EZK.

Als een startup durfkapitaal krijgt toegezegd, dan draagt de overheid maximaal 50 procent bij. De zes nieuwe Seed Capital-fondsen hebben allen een andere focus. Zo investeert het Borskifonds alleen in vrouwelijke ondernemers. CaptalT investeert in startups die actief zijn in data- en softwareoplossingen voor onder andere zorg, onderwijs en bedrijfsvoering.

Startups kunnen meer informatie vinden op de website van de RVO. Hier staat ook een overzicht van alle Seed Capital-fondsen die nog aanvragen aannemen. De nieuwe tender is sinds 1 oktober geopend.