Ziekteverzuim nam toe in januari door omicrongolf

Ziekteverzuim nam toe in januari door omicrongolf Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

 

  • Het RIVM meldt donderdag 56.390 nieuwe positieve coronatests. Gemiddeld daalt het aantal positieve tests.
  • Het ziekteverzuim is in januari verder opgelopen tot 5 procent. Meer dan de helft van de ziekmeldingen zijn het gevolg van corona. Dat is voor het eerst sinds het begin van de pandemie, melden arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare. Wel is het zo dat positief geteste werknemers nu sneller weer aan het werk kunnen dan toen de deltavariant nog dominant was.
  • Het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern Air France-KLM leed vorig jaar een verlies van 3,3 miljard euro. Dat is minder dan de 7,1 miljard euro in 2020. KLM zelf maakte een verlies van 227 miljoen euro, tegenover 1,1 miljard euro in het eerste coronajaar.
  • Om opgewekte zonne-energie effectiever te gebruiken, moet er een subsidieregeling komen voor thuisbatterijen. Dat bepleiten VVD en ChristenUnie. De subsidie zou 30 procent van de aanschafkosten moeten dekken, in de praktijk uitkomend op een subsidiebedrag van 1500 tot 2000 euro, schrijft RTL Nieuws.
  • Vorig jaar werd voor 74.000 nieuw te bouwen woningen een vergunning afgegeven, een stijging van ruim 10 procent ten opzichte van 2020 en het hoogste aantal in tien jaar tijd, zo meldt het CBS.