MCS

Complexe techniek simpel maken. Dat is onze missie. Zo kan iedereen zorgeloos gebruik maken van innovatieve Internet of Things-oplossingen (IoT). En maken we het dagelijks werk en leven van mensen makkelijker, veiliger en duurzamer.

Dat doen wij door samen te werken met zorgvuldig gekozen partners. Wij ondersteunen onze partners in het opzetten en leveren van succesvolle Managed IoT-oplossingen en Private netwerken. Op die manier wordt onze jarenlange vakkennis verbonden met de kennis van partners in veel verschillende sectoren. In Nederland, België en Europa. Wij voelen ons betrokken bij onze partners en klanten, en denken actief mee in het oplossen van hun uitdagingen. Voorop lopen in het ontwikkelen van de nieuwste technologieën, zoals 5G en Helium, vinden wij belangrijk.

Sinds de oprichting van MCS in 1997, zijn wij gespecialiseerd in Managed IoT devices en veilige en betrouwbare communicatie-oplossingen met een grote flexibiliteit. Wij leveren verschillende op maat gemaakte privé netwerken, zoals Private GSM (2G), Private LTE (4G en 5G) en Private LoRa. Voor een vast bedrag per maand (OPEX) of als éénmalige investering (CAPEX). Ook bieden wij de benodigde hardware en software componenten voor deze netwerken. Denk aan sensoren, gateways, routers, remote device management platformen en data-analyse software. Inmiddels hebben wij al meer dan 1 miljoen IoT devices in het veld staan, en daar zijn we trots op!

Onze klanten worden volledig ontzorgd. Wij managen de optimale beschikbaarheid van hun Private netwerken en zorgen dat ze voldoen aan de nieuwste veilige updates. Ook kunnen klanten rekenen op uitgebreide technische support. Met 24*7 Service Level Agreements en ServicePacks helpen wij ze tijdens het hele project, óók na oplevering.

Hoe kunnen we jou helpen?

 

Onze diensten

Private Connect LTE private IoT netwerk MCS

Private Connect LoRa Private IoT netwerk MCS

Private Connect SensDesk Private IoT NB-IoT netwerk MCS

Managed Cloud Diensten
Private Connect LTE
Private Connect LoRa
Private Connect SensDesk

 

MCS onderzoekt Private 5G in Do IoT Fieldlab 

MCS is sinds 2020 partner in het Do IoT Fieldlab van de TU Delft. Samen met sterke partners zoals TNO, SURF, BTG, Unmanned Valley Valkenburg, Green Village, RoboValley en Mobility Innovation Centre Delft doen wij uitgebreid onderzoek naar de innovatie van Private 5G in IoT en 5G applicaties.

Wij onderzoeken privé 5G netwerken op de twee vaste testlocaties van de TU Delft, The Green Village en de Unmanned Valley. Daarnaast hebben wij een mobiele 5G kit ontwikkeld. Deze mobile unit gaat een belangrijke bijdrage leveren aan het onderzoek in het fieldlab. De mobiele setup gaan wij inzetten op locaties die geen mogelijkheid hebben om op een van de vaste 5G locaties te komen testen.

Meer over ons onderzoek in het Do IoT Fieldlab lees je hier.

 

Onze evenementen

Onze kennis delen wij graag. Zo organiseren wij exclusieve kennissessies, webinars en trainingen waarin actuele onderwerpen en uitdagingen centraal staan. Ook kun je ons regelmatig ontmoeten op nationale en internationale beurzen en evenementen.

Momenteel bereiden wij de volgende evenementen voor:

Na de overweldigende successen van de vorige edities, heeft MCS nu voor het derde jaar op rij de Smart Week of IoT georganiseerd. Van 18 tot en met 20 april hielden wij weer een week vol inspirerende online sessies rondom de belangrijkste IoT-onderwerpen van nu.

De Smart Week of IoT was in een nieuw jasje gestoken! De sessies duurden maximaal 30 minuten. Zo kregen deelnemers een kort maar heel krachtige update van belangrijke key note speakers over het thema. Topics die deze editie voorbij kwamen, waren o.a. monitoren via LoRa, NB-IoT, Private 5G, 4G/5G SIM connectiviteit, draadloze IoT-modules, Artificial Intelligence, 5G router en IoT EDGE gateways.

Kijk alle sessies van 2023 eenvoudig terug en update jouw IoT-kennis, ontdek de nieuwste ontwikkelingen van toonaangevende fabrikanten en raak geïnspireerd door verhalen over IoT in de praktijk van innovatieve use cases.

MCS Kennisarchief

Al onze eerdere webinars en TechTalks kun je terugkijken op onze website en ons YouTube kanaal.  Wij hebben ook meerdere inspirerende  whitepapers beschikbaar waar we dieper ingaan op IoT en (private) netwerken. Daarnaast worden wij regelmatig geïnterviewd voor podcasts over IoT en 5G-ontwikkelingen.

 

Volg MCS

                       

Naw gegevens

MCS
Kiotoweg 719
3047BG Rotterdam
NEDERLAND

Tel: 010-4375555

De heer B. Piek
verkoop@mcs-nl.com
Naar website

Nieuws

Edge computing & IoT: een blik op de toekomst bij de Hogeschool Rotterdam

14/11/2023Onlangs hadden MCS'ers Timo Medvedev en Jan van Rossum de eer om een gastcollege te verzorgen aan de Hogeschool Rotterdam (HRO). Met een zaal vol enthousiaste studenten van de AD...

Lees meer

MCS en het Zwitserse 5G standalone succes

02/11/2023De 5G-belofte leeft al een lange tijd, maar tot nu toe is het nog wachten op het echte 5G in december. In Zwitserland wordt al gebruik gemaakt van de 3,5...

Lees meer

SPIE en MCS intensiveren samenwerking op het gebied van Private LTE en 5G

19/10/2023SPIE, Europese dienstverlener op het gebied van technische infrastructuur, en MCS, specialist in private netwerken en Managed Internet of Things (IoT)-oplossingen, hebben hun samenwerking op het gebied van Private LTE...

Lees meer

MCS lanceert all-in-one routeroplossingen voor snelle en veilige 4G/5G internetverbindingen

04/10/2023MCS introduceert all-in-one routeroplossingen met geavanceerde 4G (LTE) en 5G hardware en stabiele connectiviteit. De nieuwe routeroplossingen bieden gebruikers de mogelijkheid om betrouwbare failover/back-up-toepassingen op te zetten, gebruik te maken van unlimited...

Lees meer

MCS en de veelbelovende VR-opleidingen

22/08/2023De afgelopen weken heb ik XR Zone en SURF ondersteund met testen in hun onderzoek naar VR-applicaties met 5G. Zij willen de voordelen van 5G gebruiken om Extended Reality (XR) in...

Lees meer