MCS

Complexe techniek simpel maken. Dat is onze missie. Zo kan iedereen zorgeloos gebruik maken van innovatieve Internet of Things-oplossingen (IoT). En maken we het dagelijks werk en leven van mensen makkelijker, veiliger en duurzamer.

Dat doen wij door samen te werken met zorgvuldig gekozen partners. Wij ondersteunen onze partners in het opzetten en leveren van succesvolle Managed IoT-oplossingen en Private netwerken. Op die manier wordt onze jarenlange vakkennis verbonden met de kennis van partners in veel verschillende sectoren. In Nederland, België en Europa. Wij voelen ons betrokken bij onze partners en klanten, en denken actief mee in het oplossen van hun uitdagingen. Voorop lopen in het ontwikkelen van de nieuwste technologieën, zoals 5G en Helium, vinden wij belangrijk.

Sinds de oprichting van MCS in 1997, zijn wij gespecialiseerd in Managed IoT devices en veilige en betrouwbare communicatie-oplossingen met een grote flexibiliteit. Wij leveren verschillende op maat gemaakte privé netwerken, zoals Private GSM (2G), Private LTE (4G en 5G) en Private LoRa. Voor een vast bedrag per maand (OPEX) of als éénmalige investering (CAPEX). Ook bieden wij de benodigde hardware en software componenten voor deze netwerken. Denk aan sensoren, gateways, routers, remote device management platformen en data-analyse software. Inmiddels hebben wij al meer dan 1 miljoen IoT devices in het veld staan, en daar zijn we trots op!

Onze klanten worden volledig ontzorgd. Wij managen de optimale beschikbaarheid van hun Private netwerken en zorgen dat ze voldoen aan de nieuwste veilige updates. Ook kunnen klanten rekenen op uitgebreide technische support. Met 24*7 Service Level Agreements en ServicePacks helpen wij ze tijdens het hele project, óók na oplevering.

Hoe kunnen we jou helpen?

 

Onze diensten

Private Connect LTE private IoT netwerk MCS

Private Connect LoRa Private IoT netwerk MCS

Private Connect SensDesk Private IoT NB-IoT netwerk MCS

Managed Cloud Diensten
Private Connect LTE
Private Connect LoRa
Private Connect SensDesk

 

Vier ons 25-jarig jubileum met ons mee

MCS bestaat dit jaar maar liefst 25 jaar! En daar gaan we het hele jaar een groot feest van maken. Met speciale jubileumacties en evenementen vieren wij deze mijlpaal met onze klanten en partners.

Kijk snel hier om te ontdekken welke speciale actie wij dit kwartaal voor jou hebben!

 

MCS onderzoekt Private 5G in Do IoT Fieldlab 

MCS is sinds 2020 partner in het Do IoT Fieldlab van de TU Delft. Samen met sterke partners zoals TNO, SURF, BTG, Unmanned Valley Valkenburg, Green Village, RoboValley en Mobility Innovation Centre Delft doen wij uitgebreid onderzoek naar de innovatie van Private 5G in IoT en 5G applicaties.

Wij onderzoeken privé 5G netwerken op de twee vaste testlocaties van de TU Delft, The Green Village en de Unmanned Valley. Daarnaast hebben wij een mobiele 5G kit ontwikkeld. Deze mobile unit gaat een belangrijke bijdrage leveren aan het onderzoek in het fieldlab. De mobiele setup gaan wij inzetten op locaties die geen mogelijkheid hebben om op een van de vaste 5G locaties te komen testen.

Meer over ons onderzoek in het Do IoT Fieldlab lees je hier.

 

Onze evenementen

Onze kennis delen wij graag. Zo organiseren wij exclusieve kennissessies, webinars en trainingen waarin actuele onderwerpen en uitdagingen centraal staan. Ook kun je ons regelmatig ontmoeten op nationale en internationale beurzen en evenementen.

Momenteel bereiden wij de volgende evenementen voor:

Na het overweldigende succes van de eerste editie, hield MCS dit jaar wederom de MCS Smart Week of IoT. Van 27 tot en met 29 september organiseerden wij weer een week vol inspirerende digitale sessies rondom de belangrijkste IoT-onderwerpen van 2022.

MCS viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. Het thema van de Smart Week of IoT in 2022 was dan ook “25 years of innovation and inspiration“. Topics die deze editie voorbij kwamen, waren o.a. Artificial Intelligence, crypto, Private LTE en 5G en EDGE met LoRa/4G/5G.

Update jouw IoT-kennis, ontdek de nieuwste ontwikkelingen van toonaangevende fabrikanten en raak geïnspireerd door verhalen over IoT in de praktijk van innovatie use cases.

De themasessies waren:

 • Disruptieve IoT-oplossing: Cryptocurrency verdienen ipv connectiviteitskosten betalen. Is dit het einde van bestaande netwerk operatoren?
  Met keynotes van MCS, Nova Labs (Helium) en CH4 Networks.
 • Smart Security: IoT & Kunstmatige intelligentie. Hoe maak je IP camera’s slimmer, gebruikmakend van 4/5G technologie?
  Met keynotes van MCS, Scailable en Videoguard
 • Smart Energy: Hoe integratie van slimme sensoren in bestaande energie- of gebouwbeheersystemen leidt tot besparingen
  Met keynotes van o.a MCS en Option
 • Van Private GSM naar Private LTE: Welke mogelijkheden biedt een Private LTE IP netwerk en hoe integreer je IoT-oplossingen?
  Met keynotes van MCS, Do IoT Fieldlab en Nokia
 • Smart Infra: Welke onbegrensde mogelijkheden biedt de slimme 4G-technologie voor duurzame en innovatieve data-driven Smart Cities?
  Met keynotes van o.a. MCS en Teltonika
 • Smart IoT: Bouw je eigen EDGE Intelligence met 4G/5G of LAN Gateways
  Met keynotes van MCS , Advantech, Hogeschool Rotterdam en Vialis.

 

MCS Kennisarchief

Al onze eerdere webinars en TechTalks kun je terugkijken op onze website en ons YouTube kanaal.  Wij hebben ook meerdere inspirerende  whitepapers beschikbaar waar we dieper ingaan op IoT en (private) netwerken.

 

Volg MCS

Newsflash                

Naw gegevens

MCS
Kiotoweg 719
3047BG Rotterdam
NEDERLAND

Tel: 010-4375555

De heer B. Piek
verkoop@mcs-nl.com
Naar website

Nieuws

5 belangrijke vragen over het succesvol verminderen van energieverbruik

15/11/2022Je kunt vandaag de dag niet voorbij gaan aan het prangende energievraagstuk. Europa is in de ban van hoge energieprijzen en er moet een noodzakelijke energie transitie gemaakt worden. Maar...

Lees meer

Consortium Future Network Services wil grotere rol voor Nederland in ontwikkeling 6G

11/10/2022Het ministerie van Economische zaken en Klimaat (EZK) en de Topsector ICT steunen het Groeifondsvoorstel van TNO en partners voor het realiseren van het Future Networks Services (FNS) programma. Het...

Lees meer

Duik dieper in de belangrijkste IoT-ontwikkelingen tijdens de MCS Smart Week of IoT van 27-29 september

06/09/2022Na het succes van vorig jaar, keert de MCS Smart Week of IoT dit jaar terug. Van 27 tot en met 29 september organiseert MCS de tweede editie van dit...

Lees meer

Scailable en MCS intensiveren samenwerking om veilige en duurzame kunstmatige intelligentie oplossingen te bieden

30/08/2022De twee zeer ambitieuze partners Scailable en MCS gaan strategisch samenwerken met als doel nog meer organisaties kennis te laten maken met de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence/AI). Scailable...

Lees meer

5G robots voor explosieveiligheid

27/07/2022Mijn collega Pim en ik waren deze maand bij de TU Delft te gast bij ‘The Green Village’. Het doel van ons bezoek was de aftrap van een SMITZH project...

Lees meer