MCS

Complexe techniek simpel maken. Dat is onze missie. Zo kan iedereen zorgeloos gebruik maken van innovatieve Internet of Things-oplossingen (IoT). En maken we het dagelijks werk en leven van mensen makkelijker, veiliger en duurzamer.

Dat doen wij door samen te werken met zorgvuldig gekozen partners. Wij ondersteunen onze partners in het opzetten en leveren van succesvolle Managed IoT-oplossingen en Private netwerken. Op die manier wordt onze jarenlange vakkennis verbonden met de kennis van partners in veel verschillende sectoren. In Nederland, België en Europa. Wij voelen ons betrokken bij onze partners en klanten, en denken actief mee in het oplossen van hun uitdagingen. Voorop lopen in het ontwikkelen van de nieuwste technologieën, zoals 5G en Helium, vinden wij belangrijk.

Sinds de oprichting van MCS in 1997, zijn wij gespecialiseerd in Managed IoT devices en veilige en betrouwbare communicatie-oplossingen met een grote flexibiliteit. Wij leveren verschillende op maat gemaakte privé netwerken, zoals Private GSM (2G), Private LTE (4G en 5G) en Private LoRa. Voor een vast bedrag per maand (OPEX) of als éénmalige investering (CAPEX). Ook bieden wij de benodigde hardware en software componenten voor deze netwerken. Denk aan sensoren, gateways, routers, remote device management platformen en data-analyse software. Inmiddels hebben wij al meer dan 1 miljoen IoT devices in het veld staan, en daar zijn we trots op!

Onze klanten worden volledig ontzorgd. Wij managen de optimale beschikbaarheid van hun Private netwerken en zorgen dat ze voldoen aan de nieuwste veilige updates. Ook kunnen klanten rekenen op uitgebreide technische support. Met 24*7 Service Level Agreements en ServicePacks helpen wij ze tijdens het hele project, óók na oplevering.

Hoe kunnen we jou helpen?

 

Onze diensten

Private Connect LTE private IoT netwerk MCS

Private Connect LoRa Private IoT netwerk MCS

Private Connect SensDesk Private IoT NB-IoT netwerk MCS

Managed Cloud Diensten
Private Connect LTE
Private Connect LoRa
Private Connect SensDesk

 

Vier ons 25-jarig jubileum met ons mee

MCS bestaat dit jaar maar liefst 25 jaar! En daar gaan we het hele jaar een groot feest van maken. Met speciale jubileumacties en evenementen vieren wij deze mijlpaal met onze klanten en partners.

Kijk snel hier om te ontdekken welke speciale actie wij dit kwartaal voor jou hebben!

 

MCS onderzoekt Private 5G in Do IoT Fieldlab 

MCS is sinds 2020 partner in het Do IoT Fieldlab van de TU Delft. Samen met sterke partners zoals TNO, SURF, BTG, Unmanned Valley Valkenburg, Green Village, RoboValley en Mobility Innovation Centre Delft doen wij uitgebreid onderzoek naar de innovatie van Private 5G in IoT en 5G applicaties.

Wij onderzoeken privé 5G netwerken op de twee vaste testlocaties van de TU Delft, The Green Village en de Unmanned Valley. Daarnaast hebben wij een mobiele 5G kit ontwikkeld. Deze mobile unit gaat een belangrijke bijdrage leveren aan het onderzoek in het fieldlab. De mobiele setup gaan wij inzetten op locaties die geen mogelijkheid hebben om op een van de vaste 5G locaties te komen testen.

Meer over ons onderzoek in het Do IoT Fieldlab lees je hier.

 

Onze evenementen

Onze kennis delen wij graag. Zo organiseren wij exclusieve kennissessies, webinars en trainingen waarin actuele onderwerpen en uitdagingen centraal staan. Ook kun je ons regelmatig ontmoeten op nationale en internationale beurzen en evenementen.

Momenteel bereiden wij de volgende evenementen voor:

In april 2021 organiseerden wij de MCS Smart Week of IoTEen week vol inspirerende digitale sessies rondom de belangrijkste IoT-onderwerpen van nu. Thema's die behandeld werden, waren: Smart Building, Smart Infra, Smart Energy, Van Telecom/ICT naar IoT System Integrator en een Update Private LTE/5G and beyond.

Alle sessies kun je hier terugkijken.

 

MCS Kennisarchief

Al onze eerdere webinars en TechTalks kun je terugkijken op onze website en ons YouTube kanaal.  Wij hebben ook meerdere inspirerende  whitepapers beschikbaar waar we dieper ingaan op IoT en (private) netwerken.

 

Volg MCS

Newsflash                

Naw gegevens

MCS
Kiotoweg 719
3047BG Rotterdam
NEDERLAND

Tel: 010-4375555

De heer B. Piek
verkoop@mcs-nl.com
Naar website

Nieuws

Aansluiten & cashen: hoe jij direct geld kunt verdienen met jouw eigen IoT-oplossing

12/01/2022



In plaats van te betalen voor (LoRa) connectiviteit, ga je er nu juist geld mee verdienen. Met een Kerlink Helium hotspot draag je bij aan het wereldwijde The People’s Network; ’s werelds eerste...

Lees meer

Alpha Z Technologies en MCS slaan handen ineen voor intensieve Private LTE en 5G samenwerking

14/12/2021



De twee zeer ambitieuze partners Alpha Z Technologies en MCS gaan strategisch samenwerken met als doel klanten van Alpha Z Technologies te voorzien van business & mission critical Private LTE...

Lees meer

TU Delft opent 5G testfaciliteiten en mobiele 5G kit van MCS

23/11/2021



Op 11 november heeft DoIoT, het fieldlab op de TU Delft Campus voor innovatie rondom het Internet of Things, samen met o.a. MCS drie 5G-onderzoeksfaciliteiten geopend met de nieuwste generatie...

Lees meer

MCS mobiele 5G kit weer thuis na eerste 5G-testen

18/11/2021



Onze mobiele 5G kit is weer terug op zijn ‘thuishonk’ in ons kantoor in Rotterdam. Afgelopen week heeft de mobiele 5G unit een aantal interessante testen ondersteund voor het Do IoT...

Lees meer

Ga mee op reis met onze 5G mobiele kit

03/11/2021



De afgelopen maanden is MCS achter de schermen druk bezig geweest met het ontwikkelen van een mobiele 5G kit. En nu is het eindelijk zo ver: de kit is klaar...

Lees meer