• Home
  • Nieuws
  • Locatie
  • Exposanten
  • Mediapartners
  • Contact
  • Historie
    • LabAnalyse 2022
    • LabAnalyse Week 2020
    • LabAnalyse 2019
      • Presentaties en programma 2019
      • Exposanten 2019
    • LabAnalyse 2017
      • Presentaties en programma 2017
      • Exposanten 2017
    • LabAnalyse 2015
      • Presentaties en programma 2015
        • Rondleidingen
          • Rondleiding Axis gebouw (118)
          • Rondleiding NIOO-KNAW
          • Rondleiding Radix gebouw (107)
          • Rondleiding RIKILT gebouw (123)
      • Exposanten 2015
    • LabAnalyse 2013
      • Presentaties en programma 2013
      • Exposanten 2013
  • Account
    • Login
  • Login
  • Zoeken

LabAnalyse

Trends en ontwikkelingen in analyse

Analytische uitdagingen in voedingsonderzoek

30 september, 2019 door Wendy

Tijdens LabAnalyse komen diverse sprekers aan het woord over analysetechnieken die gebruikt worden in voedingsonderzoek. Zo bespreekt dr. Maurien Olsthoorn van DSM Biotechnology Center de uitdagingen bij de biotechnologische ontwikkeling van voedselingrediënten. Prof. dr. Joeri Vercammen van de Universiteit van Gent spreekt over het gebruik van SIFT-MS Aroma-analyse om zo de geografische oorsprong van mediterrane olijfolie te verifiëren. En dr. Twan America van de WUR praat over het gebruik van massaspectrometrie voor de detectie en kwantificering van meerdere allergenen in voeding.

DSM produceert een breed scala aan biotechnologische producten zoals enzymen, culturen, meervoudig onverzadigde vetzuren en celextracten. De analytische uitdaging in biotechnologische innovaties is het identificeren en kwantificeren van een grote verscheidenheid aan interessante verbindingen binnen en buiten microbiële cellen, in producten, voedseltoepassingen en bio processen. In haar presentatie toont dr. Maurien Olsthoorn voorbeelden hoe slimme combinaties van analytische technologieën gecombineerd met geavanceerde data-analyse en interpretatie nieuwe inzichten mogelijk maken in de moleculaire basis van voedsel en onze bio-gebaseerde ingrediënten.

Onder de titel “Beating the Food Maffia” gaat prof. dr. Joeri Vercammen van de Universiteit van Gent in zijn presentatie dieper in op de technieken die zijn gebruikt bij het verifiëren van de geografische afkomst van olijfolie. 130 monsters uit zes verschillende mediterrane regio’s werden onderzocht met behulp van selected ion flow tube mass spectrometry (SIFT-MS) in combinatie met chemometrie.

Liquid Chromatography – Mass Spectrometry (LC-MS) is een uitstekende methode voor een gevoelige en hoge resolutie detectie en kwantificering van diverse uiteenlopende componenten. Targeted LC-MS (met multiple reaction monitoring: MRM) is in potentie een ​​zeer krachtig alternatief voor ELISA bij allergeen detectie en kwantificering. Dr. Twan America van Wageningen Plant Research vertelt tijdens LabAnalyse over de verschillende aspecten die zijn onderzocht voor de ontwikkeling van een efficiënte en praktische analyseprocedure voor multiplex-detectie van verschillende allergeenbronnen in diverse voedselmatrices.

Schrijf nu in voor LabAnalyse 2019 om deze lezingen te volgen.

Categorie: Nieuws, Nieuwsbrief 2 2019

Gerelateerd:

  • Van high-end analyses naar analyse...
  • Nieuwsbrief 3: Kritische kijk op...
  • De uitersten van GC en LC...
  • Inschrijving LabAnalyse event 2019...

Wendy

Email: wendy@fhi.nl

Website:

Pagina’s

  • LabAnalyse Week 2020
  • Exposanten
  • Nieuws
  • Contact
  • Vereniging

Contact FHI

Brancheorganisatie Laboratorium Technologie
Telefoon: +31 (0)33 465 75 07
www.fhi.nl/laboratoriumtechnologie

Disclaimer

Privacy FHI

Cookies

Copyright © 2023 · Onderdeel van FHI ·