• Home
  • Nieuws
  • Locatie
  • Exposanten
  • Mediapartners
  • Contact
  • Historie
    • LabAnalyse 2022
    • LabAnalyse Week 2020
    • LabAnalyse 2019
      • Presentaties en programma 2019
      • Exposanten 2019
    • LabAnalyse 2017
      • Presentaties en programma 2017
      • Exposanten 2017
    • LabAnalyse 2015
      • Presentaties en programma 2015
        • Rondleidingen
          • Rondleiding Axis gebouw (118)
          • Rondleiding NIOO-KNAW
          • Rondleiding Radix gebouw (107)
          • Rondleiding RIKILT gebouw (123)
      • Exposanten 2015
    • LabAnalyse 2013
      • Presentaties en programma 2013
      • Exposanten 2013
  • Account
    • Login
  • Login
  • Zoeken

LabAnalyse

Trends en ontwikkelingen in analyse

Abnormality Detection in Flavors and Fragrances by LC/Q TOF MS

IFF (International Flavors & Fragrances) is een van de grootste producenten van geur- en smaakstoffen ter wereld. Binnen de afdeling Tilburg Analytical Services (TAS) worden nieuwe analytische methodes ontwikkeld en vervolgens wereldwijd binnen het bedrijf toegepast. Binnen IFF worden duizenden grondstoffen van verschillende leveranciers toegepast. Om de aanwezigheid van zogenaamde “abnormalities” in grondstoffen maar ook eindproducten te kunnen onderzoeken wordt naast comprehensive GC/TOF MS sinds kort ook LC/Q TOF MS toegepast. Middels deze techniek wordt voornamelijk gekeken naar niet vluchtige componenten. De dataverwerking wordt voor een groot deel geautomatiseerd uitgevoerd waarbij ondermeer gebruik wordt gemaakt van statistische (PCA) tools die beschikbaar zijn in de software. Aan de hand van een praktijvoorbeeld zal de route van opwerking van het monster, scheiding van componenten, detectie, vergelijking en tenslotte structuuridentificatie worden toegelicht.

Michel van Strien, TAS Department IFF

Terug

Pagina’s

  • LabAnalyse Week 2020
  • Exposanten
  • Nieuws
  • Contact
  • Vereniging

Contact FHI

Brancheorganisatie Laboratorium Technologie
Telefoon: +31 (0)33 465 75 07
www.fhi.nl/laboratoriumtechnologie

Disclaimer

Privacy FHI

Cookies

Copyright © 2023 · Onderdeel van FHI ·