• Home
  • Nieuws
  • Locatie
  • Exposanten
  • Mediapartners
  • Contact
  • Historie
    • LabAnalyse 2022
    • LabAnalyse Week 2020
    • LabAnalyse 2019
      • Presentaties en programma 2019
      • Exposanten 2019
    • LabAnalyse 2017
      • Presentaties en programma 2017
      • Exposanten 2017
    • LabAnalyse 2015
      • Presentaties en programma 2015
        • Rondleidingen
          • Rondleiding Axis gebouw (118)
          • Rondleiding NIOO-KNAW
          • Rondleiding Radix gebouw (107)
          • Rondleiding RIKILT gebouw (123)
      • Exposanten 2015
    • LabAnalyse 2013
      • Presentaties en programma 2013
      • Exposanten 2013
  • Account
    • Login
  • Login
  • Zoeken

LabAnalyse

Trends en ontwikkelingen in analyse

Komt eerst het eten en dan de moraal?

saskia_van_ruthOns voedsel komt vandaag de dag uit alle hoeken van de wereld. De verhoogde druk door allerlei voedselfraude incidenten heeft de behoefte aan robuuste systemen die naast voedselveiligheid ook voedselfraude risico’s adresseren doen toenemen. Dit betekent dat er rekening gehouden moet worden met externe risico’s, maar men ook de donkere zijde van de eigen organisatie onder de loep zal moeten nemen. Recentelijk is er hiervoor een concept ontwikkeld waarbij de opportunities, motivations en control measures voor voedselfraude in kaart gebracht worden. Beheersmaatregelen hebben betrekking op zowel soft- als hard controls, waarbij hard controls de nieuwste laboratorium technologie behelst maar ook nieuwe, draagbare technieken voor metingen buiten het laboratorium.

Saskia van Ruth, Wageningen UR

Terug

Pagina’s

  • LabAnalyse Week 2020
  • Exposanten
  • Nieuws
  • Contact
  • Vereniging

Contact FHI

Brancheorganisatie Laboratorium Technologie
Telefoon: +31 (0)33 465 75 07
www.fhi.nl/laboratoriumtechnologie

Disclaimer

Privacy FHI

Cookies

Copyright © 2023 · Onderdeel van FHI ·