3D-printen van elektronica en mechanica

3D-printen van elektronica en mechanica Door: FHI, federatie van technologiebranches

Diverse thema’s die op dit moment in de elektronica-industrie stevig in ontwikkeling zijn, komen tijdens E&A uitgebreid aan bod. Een voorbeeld daarvan is het seminar ‘3D printen van elektronica en mechanica’. De lezingen rond dit onderwerp betreffen zowel een fase voor de ontwikkeling van prototypes als nieuwe methoden om de mechatronica en elektronica vooruit te brengen. Daarnaast gaat het bij dit seminar ook over een moderne manier van werken: sneller, innovatiever en meer geïntegreerd een proof of concept of prototype maken.

Zowel voor prototyping, elektronica-ontwikkeling als productie biedt dit thema een goede kapstok voor interessante – en actuele – onderwerpen. Het uitgangspunt in het seminar is de trend dat diverse domeinen, zoals mechanica, elektronica en software, naar elkaar toegroeien. Elektronica vereist bijvoorbeeld een behuizing die een optimale bescherming biedt en functioneel is in het gebruik, terwijl een geïntegreerde productontwikkeling uiteindelijk altijd goed is voor de klant.

Het seminarprogramma is nog in ontwikkeling. Dus mocht u als exposant een interessante case hebben of juist een goede spreker willen aandragen, dan kunt u contact opnemen met FHI. Stuur daarvoor een e-mail naar Tim Middeldorp of bel: (033) 465 75 07.