Na een succesvol bewegingsproject werkt machinebouwer Berg Hortimotive aan diepere analyses en verbeterd inzicht.

Een nieuwe controller heeft hun spuitrobots al een flinke boost gegeven. Toch willen ze bij Berg Hortimotive daar niet stoppen. Procesoptimalisatie is nu het belangrijkste. Dit wordt bereikt dankzij analyse en inzicht, via de toepassingen van het Industrial Internet of Things (IIoT). Met het nieuwe besturingssysteem heeft het bedrijf alles wat het nodig heeft.
Berg Hortimotive ondersteunt wereldwijd de glastuinbouw. Het bedrijf, gevestigd in De Lier in Zuid-Holland, verbetert en versnelt processen in kassen. Dit omvat onder andere de BeMatic Meto spuitrobots. Deze rijden over een railsysteem de kassen van klanten in, besproeien daar de gewassen en bieden zo de nodige bescherming. Dit alles is zeer effectief en efficiënt, want de robots besparen de klant veel tijd.

Voor elke klant wereldwijd
De Meto’s hebben onlangs een nieuwe controller gekregen. Deze bestaat uit componenten en software die wij hebben geleverd, en we hebben Berg Hortimotive geholpen met de integratie. We logden in op de testomgeving, keken mee en maakten aanpassingen. En vaak deden we dat allemaal op afstand, voor een toekomstbestendige basis voor de Meto’s. Want met meer dan alleen een nieuwe controller kan Berg Hortimotive met dit systeem ook naar meer inzicht toewerken. Dit wordt verkregen via het digitale netwerk van de IIoT, waarbij componenten samen zorgen voor zichtbaarheid en ondersteuning op afstand.

PLC FP0R
In de Meto vormt de compacte FP0R de kern van het besturingssysteem. Daarnaast dient de PLC als een extern meetinstrument. Bijvoorbeeld: hoe vaak wordt een specifieke functie ingeschakeld? De FP0R registreert en slaat dergelijke gegevens op, waarna de gebruiker de data kan overzetten naar Corvina Cloud via de HMI.

HMI HMe04
Een Human Machine Interface (HMI) visualiseert processen. Dit gebeurt ook in de Meto, waar de gebruiker dezelfde processen via het scherm kan beheren. De HMe04 is een laagdrempelige versie van een HMI. Het is gebruiksvriendelijk en vrij van onnodige functies. Toch biedt het apparaat de – uiteraard beveiligde – koppeling tussen een machine en Corvina Cloud.

Corvina Cloud
Ons online platform voor de IIoT. Gebaseerd op OpenVPN en SSL, en de applicatie voor verbindingen tussen machines, gebruikers en apparaten. Corvina Cloud biedt toegang tot een gecentraliseerd dashboard, inclusief de realtime status en locatie van alle machines. Bijwerken gaat dus snel, dankzij monitoring en ondersteuning op afstand, op elk moment.

Voorspellend onderhoud
Hoe vaak is een Meto opgestart bij een klant? Hoe vaak heeft de robot gespoten, hoe vaak is hij een pad ingereden? Dit zijn parameters die Berg Hortimotive nu al kan loggen. En – mits de verzamelde gegevens correct worden gekoppeld – kunnen ze deze bijvoorbeeld gebruiken voor voorspellend onderhoud. Hierdoor blijven de robots optimaal functioneren, wordt hun levensduur verlengd en is er ook meer grip op de toeleveringsketen.

Altijd en overal anticiperen. Razendsnel reageren en beslissen. Een start met IIoT is snel gemaakt, zoals de situatie bij Berg Hortimotive laat zien. Benieuwd naar het potentieel van het digitale netwerk voor jouw organisatie? Vraag ons naar de mogelijkheden – we helpen je graag.

FHI, federatie van technologiebranches
en_GBEnglish (UK)