ACtronics B.V. investeert in Essemtec Pasta Jetter Bestukkingsmachine

ACtronics B.V. investeert in Essemtec Pasta Jetter Bestukkingsmachine Door: SMD-TEC

ACtronics BV is de Europese marktleider gespecialiseerd in de revisie van elektronische auto-onderdelen voor nagenoeg alle merken. De combinatie van de groeiende vraag met steeds meer uitdagende revisies deden het bedrijf beslissen om te investeren in de Essemtec Fox Multi Function Center die accuraat paste jetten met plaatsen van componenten combineert.

ACtronics staat voor Kwaliteit

Al sinds 2005 is ACtronics actief als revisie-expert van elektronische auto-onderdelen, zowel in Nederland als in diverse andere landen binnen Europa. Door hun innovatieve werkwijze zijn ze uitgegroeid tot marktleider waarbij ze in huis simulatieplatformen en machines ontwikkelen om storingen te lokaliseren en duurtesten uit te voeren.  Het assortiment is enorm gevarieerd en omvatten onder andere ABS-units, ECU’s, TCU’s, instrumentenpanelen en gasklepbuizen … en bovendien met 2 jaar garantie op de gereviseerde onderdelen.

Geavanceerde Electronica Revisie  

Specifieke processen zijn nodig om de nieuwste elektronica onderdelen te kunnen reviseren, zoals bvb het geval is bij het verwerken van fine pitch procesoren. De te vervangen onderdelen zitten bovendien vaak verwerkt in een hermetisch gesealde module die nauwkeurig moet gedeassembleerd worden. Na dit proces moeten componenten gedesoldeerd en de oppervlaktes gereinigd worden.  Hierna begint het heropbouw proces waarbij enkel op specifieke locaties pasta moet aangebracht worden en een nieuwe processor geplaatst. 

“De zoektocht naar een gepaste oplossing voor onze doeleinden was niet makkelijk.” getuigt Leon Kleine Staarman, eigenaar van ACtronics. “Er zijn tal van parameters waarmee we rekening moesten houden, maar Smd-Tec begreep onze uitdagingen en heeft ons van in het begin ondersteuning gegeven met informatie en de nodige testen. Ook al hebben we andere oplossingen bestudeerd, was onze keuze voor Essemtec uiteindelijk snel gegaan omdat we onder de indruk waren van de technische mogelijkheden en de klantgerichte cultuur.”

Essemtec Fox met Dynamic Shockwave Pasta Jetter

De VDST Dynamic Shockwave Pasta jetter van Essemtec is geïntegreerd in de FOX bestukkingsmachine waardoor zonder extra tussenstap of manipulatie van de module zowel de pasta als het component kan worden aangebracht. De jetter plaatst pasta dots tot 200µ en kan hierdoor probleemloos de vereiste pitch van 0,4mm aan. Het proces wordt verder gemonitord door automatische software tools en hardware voorzieningen zoals een verwarmingselement die de temperatuur in de jet naald constant houdt en mee zorgt voor een stabiel en repetitief proces.

Zaakvoerder van Smd-Tec Tom Van Tongelen is trots om een uniek High Tech bedrijf als ACtronics in zijn klantenfamilie te mogen verwelkomen. “Dankzij een nauwe samenwerking slagen we erin om uitdagingen zoals deze succesvol te laten verlopen. De keuze van een Europese fabrikant en lokale ondersteuning zijn daarin vandaag de dag belangrijker dan ooit. Sinds 2020 is het overduidelijk dat er niets beter is dan een goede buur in plaats van een verre vriend.”

Meer info over ACtronics - Smd-Tec - Essemtec via www.actronics.nl - www.smd-tec.be - www.essemtec.com