Banken maken zoveel mogelijk uitstel aflossing voor bedrijven en particulieren mogelijk

Banken maken zoveel mogelijk uitstel aflossing voor bedrijven en particulieren mogelijk Door: FHI

In een kamerbrief van vrijdag 20 maart doet Wopke Hoekstra verslag van zijn afspraak met de bankensector van 19 maart. De minister heeft hierbij gesproken met de bestuursvoorzitters van ABN AMRO, ING, Rabobank, Triodos, Volksbank en de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Het was een gesprek over de gevolgen van het coronavirus voor de reële economie.

De banken zijn voornemens om vooral (kleinere) gezonde ondernemingen door deze crisis heen te helpen. Deze vijf (systeem)banken hebben dan ook afgesproken dat deze zes maanden uitstel van de aflossingsverplichtingen aan bedrijven kunnen geven.

Aanvullend maakte Rabobank 23 maart ook nog bekend dat zowel particulieren als bedrijven de mogelijkheid krijgen om hun aflossingen van schulden uit te stellen in verband met de coronacrisis.

Naast deze Nederlandse acties heeft ook de Europese Unie verschillende maatregelen in werking gesteld om ondernemers tegemoet te komen. Dit loopt via het zogeheten stabiliteitsfonds. Vanuit de EU is dit primair een aanvullend noodfonds, maar het kan een goede aanvulling zijn op bijvoorbeeld kredieten.

Mocht er aanvullende informatie zijn vanuit het bankwezen en de Europese Unie dan zullen we u hiervan op de hoogte stellen.