Betrouwbare hardwarecomponenten voor parkeersystemen

Betrouwbare hardwarecomponenten voor parkeersystemen Door: Telerex Nederland B.V.

WPS Parking Systems – Een succesvolle samenwerking

Telerex als partner:

“Flexibel, duidelijk en heel betrouwbaar” – Hans Kruithof, Director of Operations WPS.

Al enkele jaren bestaat er tussen WPS Parking Systems en Telerex een succesvolle samenwerking. WPS is een specialist in innovatieve parkeermanagementoplossingen. Dankzij een continue focus op innovatie, betrouwbare producten en service en onderhoud, voorziet WPS haar klanten overal van een oplossing op maat en een ultieme gebruikerservaring.

De samenwerking tussen Telerex en WPS is begonnen met het leveren van betrouwbare hardwarecomponenten. Telerex heeft met haar expertise samen met WPS de advies en engineeringslag gemaakt om de juiste hardware te selecteren. Deze kwalitatief hoogwaardige componenten worden nu seriematig verwerkt in de parkeerapparatuur van WPS.

De door Telerex geleverde printers en voedingen, worden in vrijwel alle inrit kiosken van WPS gebruikt. Op parkeerterreinen waar dan ook ter wereld; Amerika, Canada, Brazilië, Engeland, België en Nederland en in nagenoeg alle marktsegmenten van luxe campings tot grote universitaire ziekenhuizen.

Bij een grote parkeerlocatie worden gemiddeld zo’n 250.000 kaartjes per kwartaal uit een automaat getrokken. Het feit dat een printer zoveel kaartjes goed moet verwerken, maakt dat het een kwalitatief mechaniek is wat voor WPS van essentieel belang is. En niet alleen voor WPS, maar vooral voor haar klanten. Voor hen is een goede doorstroming het belangrijkste. Dit wil zeggen; geen lange rijen voor slagbomen alvorens men het parkeerterrein op kan rijden.

In Nederland wordt steeds vaker gebruik gemaakt van nummerbord herkenning bij het parkeren. Dit maakt het parkeerkaartje bij het inrijden bijna overbodig, want het uitrijden is al geautomatiseerd. Er zijn echter nog behoorlijk wat landen waar een enorme contante geldeconomie heerst en waar ook de parkeerkaartjes veel worden gebruikt voor het declareren van kosten. WPS biedt de nieuwste technologieën aan, maar afhankelijk van de markt waarin zij opereren en de lokale gebruiken zijn er toch specifieke vereisten waar de parkeerapparatuur aan moet voldoen. Hierdoor beschikt iedere kiosk altijd over een printer als backup dan wel als cruciaal element die meedraait in de kiosk.

Om de kwaliteit wereldwijd en onder iedere weersomstandigheid te kunnen garanderen, levert Telerex Custom printers die bestaan uit solide metalen units, robuust, stevig en weeronderhevig. Recent heeft WPS in samenwerking met de engineers van Telerex een nieuwe printer voor haar kiosken geselecteerd. De printers zijn geschikt voor zwaarder ticket papier en hebben een lange leverbeschikbaarheid. Dit is prettig voor het productieproces van WPS. Tevens is men al bekend met de Custom printers en heeft men al een goede gebruikservaring hiermee.

Daarnaast levert Telerex ook voedingen voor de kiosken. Op dit gebied is de afgelopen 5-10 jaar veel veranderd. WPS gebruikt voor haar stations een variëteit aan voedingen om te voldoen aan alle specificaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bestendigheid tegen de hoge temperaturen in Texas of een bepaalde stroompiek belasting in afgelegen gebieden in Canada. Vandaag de dag voldoen standaard voedingen echter ook steeds vaker. De engineers en technische sales van Telerex en WPS sparren samen om zo tot de beste voeding voor hun specifieke applicatie te komen. Hierbij wordt zowel naar de financiële als naar de organisatorische en kwalitatieve component gekeken.

Telerex voorziet WPS in compacte voedingen die eenvoudig op een DIN-rail te monteren zijn. Deze zeer betrouwbare voedingen beschikken over een minimale foutmarge. Daarnaast zijn de voedingen uitgebreid gecertificeerd, waardoor ze wereldwijd gebruikt mogen worden. Vanzelfsprekend is de juiste certificering voor WPS enorm belangrijk, omdat een groot deel van hun markt zich in Amerika en Canada bevindt, waar de verplichte UL certificering geldt.

WPS is naast de productie ook verantwoordelijk voor de service en onderhoud van haar parkeersystemen. Een kwalitatief goed product betekent ook vaak minder onderhoud op locatie en dat bespaart kosten. Daarnaast bevinden parkeergelegenheden zich vaak in dichtbevolkte gebieden, waardoor service en onderhoud lastig uit te voeren is.
Telerex voorziet WPS van betrouwbare hardwarecomponenten, waarbij afroepcontracten worden gefaciliteerd. Dit houdt in dat er flexibel meegedacht wordt met de beschikbare voorraad en er voor gezorgd wordt dat er altijd een marge is, zodat WPS wereldwijd haar klanten kan blijven bedienen.

Bent u op zoek naar een business partner die uw bedrijf begrijpt, meedenkt en adviseert als nieuwe producten geïntegreerd moeten worden? Wij zijn Telerex en staan graag voor u klaar!

Contacteer ons

Ja, ik wil graag contact

Statement WPS over de samenwerking met Telerex:

“Ik werk graag met bedrijven samen die bij ons bedrijf passen. Dat moet niet te klein en vooral ook niet te groot zijn. Ik denk dat Telerex daar uitstekend bij past. Waar vertaalt zich dat in? We hebben alle twee de profesionaliteit om elkaars business heel goed te begrijpen. Telerex is flexibel, duidelijk en heel betrouwbaar. Wij begrijpen elkaars problematiek en denken met elkaar mee.”

– Hans Kruithof, Director of Operations WPS.