Connected lighting niet meer weg te denken uit gebouwen en op straat

Connected lighting niet meer weg te denken uit gebouwen en op straat Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Een groot gedeelte van de gebouwen/bedrijven zijn reeds overgestapt naar LED verlichting en per 1 juli 2020 is dit zelfs wettelijk verplicht gesteld. Ook op straat is het gebruik van LED verlichting aanzienlijk gegroeid. De overstap naar LED verlichting zorgt voor energiebesparing en een verlaging van de onderhoudskosten. Wanneer de LED’s tevens worden aangesloten aan het internet biedt dit nog veel meer concrete voordelen.

De prestaties van connected verlichtingssystemen zijn op afstand af te lezen en in te regelen. Door het toevoegen van sensoren kan de werking van de verlichting verder geanalyseerd en geoptimaliseerd worden. Ook kan dit bedragen aan een veiligere omgeving en verhoging van de productiviteit van medewerkers.

Op de LED, Lighting & Technology Conference wordt er uitgebreid aandacht besteed aan twee van deze communicatieprotocollen/standaarden. In deze lezingentrack zal Chess Wise ingaan op de technologie en de toenemende functionaliteiten van de draadloze MyMesh lichtbesturing en zullen Helvar, Future Electronics en Xicato (namens Luxendi) informeren de aanwezigen over de technische details, mogelijkheden en toepassingen van Bluetooth Low energy Mesh.

Voor een uitgebreidere omschrijving van deze lezingen, kunt u hier het programma bekijken.