Cyber security made by WAGO

Cyber security made by WAGO Door: WAGO Nederland

Open automatisering met WAGO

Op en veilig geen goede combinatie? Overtuig uzelf van het tegendeel!

Dankzij de digitalisering zijn de gegevens van uw machines, installaties en gebouwen wereldwijd beschikbaar. Om de veiligheid en de integriteit van uw gegevens te waarborgen, moeten deze bij de toegang via het web en bij datatransfers goed beschermd worden.
Met onze controllers PFC100 en PFC200 is een goede bescherming te allen tijde gegarandeerd. Ervaar hoe de controllers de gegevens direct in de controller coderen en deze vervolgens via IPsec- of OpenVPN-verbindingen aan de Cloud overdragen.

Cyber security made by WAGO

Gedurende lange tijd werden machinegegevens alleen geanalyseerd en gebruikt in de productiehal waaruit deze afkomstig waren. Als gevolg hiervan was het risico van ongewenste toegang tot de gegevens relatief laag. Door gebruik te maken van klassieke defense-in-depth-maatregelen kunnen machinegegevens echter goed worden beschermd.

De controllers PFC100 en PFC200 van WAGO coderen de gegevens direct in de controller en dragen deze vervolgens via IPsec of OpenVPN-verbindingen aan de cloud over. De machinegegevens zijn dus optimaal beschermd tegen ongewenste toegang.

Stap voor stap naar de oplossing:

  • Tot nog toe: gegevens blijven in de productiehal.
  • Digitalisering: defense-in-depth brengt risico´s met zich mee.
  • Oplossing: codering van gegevens in de controller.

Lees meer informatie: https://www.wago.com/nl/open-automatisering/cyber-security